Dva rekorda i drama, Cedevita sa hiljadu života nemoćna u Areni!

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 03.03.2024.
20:41
Izvor: Sportske.net

Pobeda crno-belih posle velike drame.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT/ 2024 ®
Pedja Milosavljevic/STARSPORT/ 2024 ®

Povezane vesti

Pobeda Partizana u okviru 21. kola AdmiralBet ABA lige protiv Cedevite. Iako su oborena dva rekorda, crno-beli su se mučili do samog kraja, gosti su imali napade za izjednačenje u samom finišu utakmice, ali je prevagnula smirenost domaćina. Na kraju - 110:102.

Dva rekorda Partizana u prvom poluvremenu. 

Prvi koji su oborili večeras jesu 42 poena u prvoj četvrtini, nikada se nije desilo da jedan tim postigne toliko u AdmiralBet ABA ligi kada govorimo samo o prvoj deonici. 

Drugi je bio broj poena za jedno poluvreme, oborio je Partizan sopstveni rekord iz meča protiv MZT-a kada su postigli 69, večeras su ubacili 70!

Cedevita je bolje otvorila meč jer je pogodila čak tri trojke iz tri pokušaja, dve preko Stjuarta, ali je Partizan bio odličan u napadu i vrlo brzo je stigao njihovu prednost. 

Ulaskom Alekse Avramovića na parket brzo je Partizan stekao ozbiljnu prednost, a Anđušić je dokazao da je u dobroj formi, posle njegove pogođene trojke bilo je 37:22. 

Avramović je pogodio trojku za 40:24, a onda dvojka Anđušića za rekord prvih deonica AdmiralBet ABA lige. 

Nastavili su crno-beli da dominiraju u nastavku, prednost je rasla iz minuta u minut, a gosti su "prodisali" sredinom druge deonice kada su smanjili na 53:39 posle poena Radovića. 

Razigrao se i Dragić, Partizanova odbrana više nije bila toliko čvrsta pa je gost smanjio na 57:47 na tri minuta do kraja prvog poluvremena. Partizan je, ipak, vratio ozbiljniju prednost, odigrali su agresivnu odbranu i to je urodilo plodom, i ne samo da su imali 13 poena viška na poluvremenu, već su i stigli do rekorda. 

Ipak, gosti se nisu predavali, uspeli su da se ponovo spuste na -10, a onda poeni Šaškova za tri poena za 79:72 sredinom treće četvrtine. 

Imala je Cedevita Olimpija napad na 83:77, ali su promašili dva uzastopna napada, da bi na drugoj strani Ponitka pokazao da je u odličnoj formi posle ove reprezentativne pauze i pogodio je za 8 poena viška u korist Partizana. 

Crno-beli su uspeli da u poslednjih deset minuta utakmice uđu sa dvocifrenom prednošću posle serije dobrih odbrana. 

Cedevita Olimpija je imala hiljadu života danas, prišli su čak na -5 posle serije 8:0, trojka Radičevića je bila za 90:85, ali je Kevin Panter bio taj koji je pogodio i prekinuo seriju gostiju. Ipak, Dragić pogađa trojku na pet minuta do kraja za -4 i brige Partizana su bile sve veće!

Partizan je konačno pobegao na +9 posle trojke Kabokla (101:92), ali ni tada nije prelomljeno jer je Cedevita Olimpija opet spustila na pet poena minusa. 

I onda je Jaka Blažič pogodio za 102:99, imali su gosti i napad za izjednačenje, ali ga nisu iskoristili. Ni kada je Kaboklo pogodio za 104:99 nije bilo gotovo, gosti su stigli do -2, ali je ponovo Kaboklo bio smiren na drugoj strani sa linije za slobodna bacanja.

Sve je konačno bilo jasno na 11 sekundi do kraja kada je Kobs promašio za tri poena, a na drugoj strani Ponitka postigao dva poena sa linije za slobodna bacanja. 

Anđušić je imao 23 poena, Avramović je stao na 17, a Kaboklo je odlično odigrao finiš meča i dodao 15 poena. Odlični su bili Panter sa 13 i Ponitka sa 11 poena. Dragić kod gostiju 22 poena. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke