Dva sata košarke, pa drama u Stožicama, Ferel gurnuo Partizan ka porazu!

Autor: Ivan Cvetković
nedelja 27.03.2022.
19:06
Izvor: Sportske.net

Neverovatan meč u Ljubljani.

Povezane vesti

Košarkaši Partizana poraženi su od Cedevita Olimpije u Ljubljani u okviru 24. kola AdmiralBet ABA lige rezultatom 81:79 (22:23, 21:23, 18:21, 20:12).

Veoma neizvestan meč videli smo u Sloveniji gde su gosti posle vođstva tokom čitavog meča na kraju ipak prosuli prednost i izgubili u dramatičnoj završnici.

Veliki derbi Jadrana počeo je rezultatskom klackalicom, da bi sredinom prve deonice raspoloženi Avramović doneo Partizanu vođstvo koje "crno-beli" do kraja četvrtine nisu ispuštali.

Imali su gosti i šest poena prednosti, no Slovenci predvođeni Dragićem i Blažićem uspevali su da održe rezultatski priključak.

"Razbudio" se Avramović u finišu druge četvrtine i svojim trojkama obezbedio Partizanu osetnu prednost u prepunim Stožicama.

Ekipa Željka Obradovića je tokom drugog poluvremena praktično sve vreme držala vođstvo, ekipu je pokrenuo sjajni Kevin Panter sa sedam poena za nešto manje od tri minuta u trećoj četvrtini.

Cedevita Olimpija je uspevala da spreči rivala da stekne veliku prednost, Blažič i Dragić su držali svoj tim u igri, ali je i Madar svojom dobrom rolom razigravao saigrače i uticao na stanje na terenu.

U finišu susreta videli smo veoma neizvesnu završnicu, posle ogromne greške Avramovića Cedevita Olimpija je stigla do vođstva trojkom Ferela, da bi Panter poravnao pred ulazak u poslednji minut.

Sporan je bio trenutak kada je posle gledanja snimka poništen pogodak Omića, usledila je "mrtva lopta" nakon čega je pogodio Ferel i tako doneo veliku pobedu domaćoj ekipi.

Aleksa Avramović ostvario je zapažen učinak u prvom poluvremenu, do kraja meča postigao je 21 poen, Panter je upisao 16, a dvocifren je bio i Ledej sa 13 poena.

U domaćoj ekipi, Blažič je postigao 25 poena, Dragić je dodao 14, Omić je postigao 13 poena, a Ferel 13.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke