Dve stvari muče Đorđevića posle meča u "Boriku"

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 29.08.2015.
22:34
Izvor: Sportske.net, kss.rs

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević imao je šta da zameri svojim izabranicima nakon poslednje pobede koje su ostvarili u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Nedelju dana uoči početka Evropskog prvenstva za košarkaše reprezentacija Srbije odigrala je poslednju kontrolnu utakmicu. "Orlovi" su u Banjaluci ostvarili devetu pobedu na desetom odigranom meču ali su prvi put morali da "rade prekovremeno".

"Slovenačka reprezentacija je odlično pripremila utakmicu, izvukavši pouke iz meča koji smo igrali pre dva dana u Ljubljani. Pokušali su da nas napadnu atipičnim petorkama, sa četiri, pa u nekim momentima i pet 'malih' igrača, sa Balažićem kao jedinim visokim. Želeli su da brzinom odgovore na našu visinu i dominaciju u reketu" rekao je selektor Đorđević.

Drugi meč sa Slovencima Srbija je dobila rezultatom 95:88 ali je selektor imao šta da zameri svojim izabranicima nakon duela u dvorani "Borik".

"Zadovoljan sam načinom na koji smo odgovorili na agresivnu odbranu do granice faula, koju su forsirali Slovenci. Ono što nije dobro, je podatak da smo promašili čak 17 slobodnih bacanja. To je bio i jedan od važnijih razloga što utakmicu nismo rešili u našu korist u 40 minuta, nego tek posle produžetka" istakao je Đorđević.

Selektor reprezentacije Srbije nije zaboravio da se zahvali srpskom narodu iz Republike Srpske koji je priredio sjajan doček "Orlovima" ali je poručio da igrači nisu smeli da se opuste zbog toga.

"Želim da se u ime igrača, stručnog štaba i mene lično, zahvalim publici u Banja Luci, koja nas je sjajno dočekala i bodrila tokom cele utakmice. Voleo bih da ta sjajna atmosfera nije bila razlog za opuštanje i slabiji ulazak u utakmicu naše ekipe, jer za igrača uvek treba da bude dodatni motiv kada igra pred svojom publikom" zaključio je Đorđević.

Reprezentativce Srbije sada očekuje povratak u Beograd a selektora posao vezan za skraćivanje spiska posle čega će biti poznato ko će nas predstavljati na Eurobasketu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke