Dvojica Bogdanovića za smenu lidera na Zapadu!

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 06.05.2021.
08:48
Izvor: Sportske.net

Srbin i Hrvat "sinhronizovano", Juta opet prva!

AP Photo/Rick Bowmer
AP Photo/Rick Bowmer

Povezane vesti

Juta je ponovo smenila Sanse na prvom mestu Zapada. Klarkson i Bogdanović su iskombinovali 54 poena protiv San Antonija, Hrvat je blistao na početku, pa su, iako i dalje bez Mičela i Konlija, Džezeri lako dobili meč.

Dobre vesti su im stigle sa juga, Atlanta je savladala ubedljivo Feniks. Sedam igrača Houksa bilo je dvocifreno, igrali su punim intenzitetom svih 48 minuta, Sansi su delovali umorno posle produžetka u Ohaju, predali su se u poslednjoj četvrtini koju je domaćin dobio 38:15. Bogdan Bogdanović je sa četiri treojke bio jedan od četvorice "Jastrebova" koji su postigli 16 poena. Naš as je je imao šest asistencija, po dve blokade i ukradene lopte. 

Seltiksi su vratili šest mesto koje donosi direktan plasman u plej-of. Prošetali su se u Orlandu, Kembi se igralo. Voker se vratio nakon četiri meća pauze i ubacio tužnom Medžiku 32 poena. Portland je postigao najviše poena u sezoni, 141, rasturili su Kavse i završili turneju sa 5-1. Blejzerse je vodio Liulard sa 32 poena, za 31 minut, odmorio je u poslednjoj četvrtini. Ova pobeda za tim iz Oregona znači korak bliže Lejkersima i Mavsima koji dele peto mesto Zapada. 

Veliki sudar Entonija Edvardsa i Dža Moranta u Mineapolisu. Top pik je brojao do 42, ali je Moran sa 37 poena i 10 asistencija na kraju bio prevaga za "Grizlije", kojima je meč bio mnogo važniji. 

U derbiju drama, Milvoki je dobio Vašington,preživeli su i tripl-dabl Vestbruka, 29 poena, 17 asistencija i 12 skokova, kao i 42 koša Bredlija Bila. Vestbruk je na dva meča od prvog na večnoj listi, Oskara Robertsona, ima 179 tripl dablova. Baksi su bili na +3 kada je na manje od dva minuta do kraja, Janis zaradio šesti penal. Ipak održali su se, Holidej je ubacio 29 poena, on i Konahton su napravili po blokadu na Danijelu Gafordu i sačuvali pobedu Milvokiju. Gaford smatra da je fauliran. Adetokumbo je meč završio sa 23 poena, 9 skokova, 8 asistencija, izgubio je šest lopti...

Marvin Begli je odigrao najbolju utakmicu u sezoni, 31 poen i 12 skokova, sjajno prvo poluvreme je otvorilo vrata pobedi Kingsa nad Indijanom. Ipak, Sakramento ima male šanse da se dokopa baraža za plej of. 

Filadelfija nije imala problem, 34 poena za 25 minuta Embida u Hjustonu bili su dovoljni za pobedu lidera Istoka. Stigli su i da odmore startere u poslednjoj četvrtini. Ovo je prvi put za 10 godina da Fili dobije Hjuston u oba meča sezone. 

Čoveče, šta im uradi to?

Posted by Sportske.net on Среда, 05. мај 2021.
Ako niste pročitali, nestvarna partija Nikole Jokića u prvoj četvrtini je rešila meč Denvera i Njujorka.

Rezultati:

Orlando - Boston 96:132
Klivlend - Portland 105:141
Minesota - Memfis 135:139
Milvoki - Vašington 135:134
Atlanta - Feniks 135:103
Indijana - Sakramento 93:104
Hjuston - Filadelfija 115:135
Denver - Njujork 113:97
Juta - San Antonio 126:94

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke