Džaba dobra partija Nedovića, Real prvi finalista ACB lige, a Valensija je u EL!

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 04.06.2017.
20:20
Izvor: Sportske.net

Ekipa Real Madrida slavila je i u trećem meču polufinala plej-ofa španske ACB lige protiv Unikahe iz Malage.

EPA/TOLGA BOZOGLU
EPA/TOLGA BOZOGLU

Povezane vesti

Real Madrid je prvi finalista ACB lige pošto je u tri meča bio bolji od Unikahe. Danas su uspeli da zabeleže i pobedu na gostujućem terenu, krajnji rezultat je bio 73:76 u jednoj veoma neizvesnoj utakmici.

Čitavu prvu četvrtinu Unikaha je vodila, Real nije uspevao da pronađe napadački ritam i imali su dosta problema sa odbranom ekipe iz Malage.

U nastavku poluvremena je prednost Unikahe dostigla i +8, u trećoj četvrtini j bilo i +9, ali se ispostavilo da više od toga nisu mogli.

Real je odigrao odlično završnicu treće četvrtine, od 52:43 snizio je na 52:51, da bi početkom poslednje deonice prešao u prednost koju je uspešno održavao do kraja utakmice.

Na kraju se ušlo u penal završnicu, ali domaći nisu uspeli da preokrenu rezultat.

Nemanja Nedović je bio najefikasniji u redovima Unikahe sa 14 poena, Ejenga je dodao 12, a Dejan Musli 8. U redovima Real Madrida Entoni Rendolf je imao 13 poena.

Od poraza Unikahe, profitirala je Valensija koja će u Evroligu, pošto pored Reala, Barselone i Baskonije koji imaju "A" licencu, kao i Unikahe koja je pobednik Evrokupa, pravo nastupa ima i četvrtoplasirana ekipa ACB lige. Definitivno je da će Valensija biti u Evroligi, pošto će biti i bolje plasirani od četvrtog mesta jer su bili bolje plasirani od Unikahe u regularnom delu prvenstva.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke