I Željko i Smit su rekli svoje - Partizan je na potezu, šta se čeka?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 30.06.2024.
08:30
Izvor: Sportske.net

Osnovni uslov je ispunjen.

2024 Pedja Milosavljevic/Starsport.rs ©
2024 Pedja Milosavljevic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

U nedavnom intervjuu na TV N1, trener Partizana Željko Obradović je pored ostalog naglasio da neće zadržavati nijednog igrača iz aktuelnog sastava koji je bilo čime nezadovoljan.

''Postojali su slučajevi da neki igrači nisu prepoznali šta je Partizan, šta bi trebalo da rade za Partizan, kako da se ponašaju, u tom smislu smo donosili neke odluke i donosićemo neke odluke'', dodao je tada Obradović.

Da li iz tih razloga, ili nečeg drugog, Partizan je ovog leta okončao saradnju sa kapitenom Kevinom Panterom, zatim Zekom Ledejem, Frenkom Kaminskim, Pi Džej Doužerom, Mateušom Ponjitkom i Alenom Smailagićem, a status još nekoliko igrača je i dalje nedefinisan.

Toj grupi pripada i plejmejker Džejlin Smit koji je ovih dana sa reprezentacijom Hrvatske, sa kojom će pokušati da se plasira na Olimpijske igre.

Njemu je ugovor sa Partizanom istekao, ali u razgovoru za zagrebački ''Index'', Smit je naglasio da je i srećan i zadovoljan u Parizanu i da bi voleo da ostane u crno-belom dresu.

''Nisam razgovarao s njima nedelju dana. Mojoj porodici se sviđa u Beogradu, meni takođe, voleo bih da se vratim u Partizan'', poručio je Smit.

Takođe, zadovoljan je i saradnjom sa trenerom Željkom Obradovićem.

''Igrati za njega svakako je izazov, ali i iskustvo. Kad sam dolazio u Partizan, znao sam da je on najveći. Definitivno sam mnogo naučio. U odnosu na prošlo leto kad sam bio s hrvatskom reprezentacijom, sad znam više o košarci'', izjavio je Smit.

Naravno, hrvatske novinare je interesovao i komentar Džejlina Smita na dešavanja u finalnoj seriji plej-ofa AdmiralBet Superlige Srbije, kada je došlo do prekida druge utakmice, da bi zatim Crvena zvezda ''za zelenim stolom'' dobila taj meč i osvojila titulu.

''To je ludo! Zapravo, nismo očekivali da ćemo morati da igramo srpsku ligu, ali počeli smo, pobedili Megu u tri utakmice, a onda izgubili prvu utakmicu od Crvene zvezde. U drugoj smo igrali stvarno dobro, ali... Oni su govorili s.anja o našim igračima i treneru, naši navijači o njihovom treneru i predsedniku, ženama igrača... Nisam duboko upoznat sa svim što se događa, ali tako je kako je. Ne mogu objasniti što se dogodilo, ali bila je vrlo čudna situacija.

Teško je. Mislim da bismo dobili drugu utakmicu, vratili se u Pionir i imali šansu da osvojimo naslov, ali nismo i nikad nećemo znati šta bi se dogodilo'', objasnio je Smit i dodao da nikada do sada nije doživeo ništa slično. 

''Bio sam u Nemačkoj šest godina, čak i u Italiji, nije ni približno tako. Saigrači su mi rekli da je to više od košarke, nisam im verovao, ali definitivno je više. Ludo'', zaključio je Smit.

Dakle, Smit nije u grupi nezadovoljnih, a utisak je da su i navijači zadovoljni onim što je pokazao u završnici sezone. U međuvremenu je Partizan doveo neke nove igrače, poput Nilikine, Lundberga, Brauna..., pa više nije izvesno da li za Smita ima mesta u Obradovićevom konceptu novog Partizana.

Kako trenutno izgleda tim Partizana, kao i ostalih evroligaša, pogledajte OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke