Džejlin Smit se priključio reprezentaciji Hrvatske, testiraju ih Jago, Kaboklo i Aco Petrović

Autor: Darko Mitrović
petak 21.06.2024.
21:00
Izvor: Sportske.net

Hrvati žele na Olimpijske igre.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2024/©
Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2024/©

Povezane vesti

Reprezentacija Hrvatske okupila se u Opatiji, gde će se pripremati za kvalifikacioni turnir u Pireju na kom će pokušati da se plasiraju na Olimpijske igre.

Kvalifikacioni turnir igraće se od 2. do 7. jula, u grupnoj fazi će rivali Hrvatskoj biti Slovenija (2.7.) i Novi Zeland (3.7.). Prvo ili drugo mesto u grupi znači i plasman u polufinale s jednom od reprezentacija iz druge grupe u kojoj će igrati domaća Grčka, Dominikanska Republika i Egipat.

Izabranici selektora Josipa Sesara su već pet dana u Opatiji. Tamo će nastupiti na turniru na kom će u nedelju (23. juna u 18.30h) igrati protiv Poljske, a tri dana kasnije (18.30h) protiv Brazila za koji nastupaju Jago dos Santos (Crvena zvezda) i Bruno Kaboklo (Partizan), a koje sa klupe vodi selektor Aleksandar Petrović.

"U drugom delu priprema, u Opatiji, priključili su nam se Šarić, Zubac, Hezonja, Smit i Branković te smo sada kompletni. Odmah smo krenuli taktički osvežiti ono što smo radili prošlo leto i smatram da smo na dobrom putu. Atmosfera je odlična, momci su cele sezone u kontaktu i postali su prava klapa. Radimo na nadogradnji, na povezivanju linija i ja se nadam da će biti dobro", rekao je Sesar a prenose ''Sportske novosti''.

Reprezentaciju Hrvarske će kao kapiten predvoditi Dario Šarić.

"Zadovoljstvo je biti deo ovakve ekipe. Cilj je bazu koju smo stvorili prošle godine nadograditi ovog leta, kao što je rekao i trener. U nekoliko dana smo odradili dobar posao i te utakmice protiv Poljske i Brazila biće dobri testovi. Rezultat možda nije primaran, ali mi se nadamo da će rezultat tih utakmica biti pozitivan i posledica naše dobre igre i hemije koju smo pokazali prošle godine. Kao kapitenu mi je čast ponovo biti tu, biti deo svega ovoga.

Teško je sada govoriti o nekakvim procentima šansi protiv Slovenije, Grčke ili Dominikanske Republike. Imamo i nezgodan raspored, prvu utakmicu igramo u 21 sat, a drugu u 17 sati. No, bitno je da napravimo bazu i da ju nadogradimo pa će s vremenom šanse rasti. Pokriveni smo na svim pozicijama i igrači koji ulaze s klupe sigurno imaju kvalitet. Idemo se boriti, dati sve od sebe, biti pravi prvenstveno u odbrani i onda će nam se napad otvoriti. Imamo Zupca koji je dominantan, imamo Hezonju koji ima veliki napadački arsenal i mi ostali koji možemo tu pripomoći da igramo bolju košarku. Mislim da imamo dobre izglede, sa svima možemo igrati'', uverava Šarić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke