Džejlin Smit se uverio u sve što su mu pričali o Željku! Pohvalio i Zvezdu...

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 08.01.2024.
16:45
Izvor: Sportske.net

Još uvek se adaptira na novu sredinu, pa se tek očekuju njegova najbolja izdanja.

David Damnjanovic/STARSPORT
David Damnjanovic/STARSPORT

Povezane vesti

Najnovije pojačanje Partizana je Džejlin Smit, koji je na kraju 2023. godine stuigao iz Virtusa među crno-bele i do sada je već upisao četiri nastupa u dresu Partizana.

Problem je što je ritam utakmica ''paklen'' i što nema vremena za treninge, o čemu je govorio i trener Željko Obradović posle pobede nad Krkom kojoj je Smit doprineo sa 10 poena i tri asistencije.

Naredni izazov je već sutra protiv Fenerbahčea u Istanbulu, a uoči tog duela Smit je dao intervju za zagrebačke ''Sportske novosti''. Prvi utisci o Partizanu su mu izvanredni.

''U Partizanu je sve dobro, ovde sam dve nedelje i nemam se na šta požaliti. Svi mi jako pomažu, prvi put sam u ovakvoj situaciji da usred sezone menjam klub'', izjavio je Smit.

Naravno, rad sa trenerom Željkom Obradovićem je nešto posebno, a uporedio ga je sa Serđom Skariolom, sa kojim je kratko sarađivao u Virtusu.

''Trener je odličan, sve je puno lakše s njim. Svi mi govore da ga slušam i pratim, onda će sve biti u redu, uverio sam se u to i sam. Obradović i Skariolo su veliki taktičari, jako dobro znaju što žele, imaju puno različitih akcija i pravila u odbrani, i jedan i drugi idu od utakmice do utakmice, s velikim naglaskom na taktiku'', istakao je Smit.

Pre nekoliko dana je prvi put zaigrao i u srpskom večitom derbiju, ali se Partizan u tom susretu nije dobro proveo. Smit ne očajava zbog toga.

''(AdmiralBet) ABA liga je drugačija, igrao sam protiv dve ekipe, pa ne mogu mnogo da pričam, jer nisam dobio potpuni osećaj. Partizan je u prve dve utakmice u sezoni savladao Zvezdu, tako da su oni hteli da nam uzvrate za te poraze. Pogađali su sve, igrali su jako dobro, ali ponovo ćemo se susresti krajem januara. 

Što se tiče ambijenta, atmosfera je u Srbiji sjajna, košarka je verovatno prvi sport u državi. Znao sam da su ovde navijači fanatični i pre dolaska, sigurno je to uticalo na moju odluku, ali došao sam i zbog trenera i kluba. Uvek želim raditi s najboljima, svaki dan napredovati i nositi to dalje sa sobom'', poručio je Smit, koji je i hrvatski reprezentativac, pa se raduje skorom gostovanju Ciboni u Zagrebu.

''Uzbuđen sam. Srećan sam što ću se vratiti, videti neke poznate ljude i popričati s njima. Očekujem li toplu dobrodošlicu? Ne znam, verujem da će biti hrvatskih navijača, radujem se'', istakao je Smit.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke