Dženkins imao posebnu poruku pred "majstoricu": Šta je za njega Crvena zvezda?

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 05.06.2022.
23:35
Izvor: Sportske.net

Jedan od omiljenih stranaca navijačima ovog kluba.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Bivši košarkaš Crvene zvezde i jedan od omiljenih stranaca u istoriji kluba Čarls Dženkins govorio je za "Swish Cultures" o ljubavi prema crveno-belima te navijačima.

Amerikanac je igrao u Crvenoj zvezdi u tri navrata. Posebno se pamti njegova prva sezona u klubu kada je stekao status jednog od omiljenih stranaca, ali i igrača uopšte, te ga je to navodilo da još dva puta oblači crveno-beli dres i uvek se rado vraća u Beograd. Sada poseduje srpsko državljanstvo i pomno prati utakmice nekadašnjeg kluba.

"Milslim da svi znaju koliko ja volim navijače Crvene zvezde. Na mom profesionalnom nivou, bila je to moja prva godina van (op.aut. NBA) lige. Jer kada ste u NBA ili u Americi, pratkično živite svačiji san. Trebalo mi je da imam novi početak. Odlazak u Zvezdu i svež početak, podrška koju sam dobijao, plan kluba... Bilo je to sve što sam želeo", rekao je Dženkins.

Važnost finalnih utakmica se od njegovog perioda u Zvezdi, pa i sada kada je van Srbije - nije promenila. Stoga je on uputio poruku navijačima da dođu u što je moguće većem broju i podrže ekipu.

"Dođi, ajde (na srpskom), idemo na utakmicu, trebamo te, peti meč je, možemo u Evroligu naredne sezone... Svi znaju koliki su oni zapravo šesti igrač i koliki pritisak pridodaju na utakmicu, na oba tima... Važno za navijače Crvene zvezde je da kreiraju okruženje koje će uneti nervozu u igrače Partizana. Kao što možete da vidite, domaći teren je važan", apostrofirao je Dženkins.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke