Džikić izbegao Partizanovu sudbinu! Pao je šampion, Hapoel u finalu Lige šampiona!

Autor: Darko Mitrović
petak 12.05.2023.
19:29
Izvor: Sportske.net

Drama u Malagi!

EPA-EFE/Jorge Zapata
EPA-EFE/Jorge Zapata

Povezane vesti

U Malagi je večeras počeo fajnal-for FIBA Lige šampiona, a u prvom polufinalu su se sastale ekipe aktuelnog šampiona Tenerifa i Hapoela iz Jerusalima koji sa klupe vodi naš Aleksandar Džikić.

Posle velike borbe i rezutatskih preokreta plasman u finale je izborila ekipa Hapoela koja je u dramatičnoj završnici slavila sa 69:68 i sada čeka boljeg iz duela domaće Unikahe i nemačkog Bona.

Ekipa Tenerifa je bolje započela meč, prva je stekla blagu prednost koju je održavala tokom prve četvrtine, a posebno je bila zanimljiva borba Šermadinija i Henkinsa na centarskim pozicijama.

Džikićev tim je imao problema u napadu, izostajale su asistencije po kojima su prepoznatljivi, trebalo im je više vremena da povežu redove, ali u tome su uspeli tokom drugog kvartala, kada su serijom 7:0 uspeli da pređu u vođstvo i u nastavak meča Hapoel je ušao vođstvom rezultatom 34:30.

Ali, u nastavku su se raspucali Kerington i Rendolf i sredinom trećeg kvartala Hapoel stiže do maksimalnih 15 poena prednosti - 52:37 je bilo u tim trenucima!

Međutim, nedugo zatim je ovaj meč počeo da podseća na prekjučerašnji duel Reala i Partizana u Madridu, kada je Partizan imao ''plus 18'' na početku drugog poluvremena, ali je španski tim otišao na F4 Evrolige.

Po Realovom receptu je i iskusna ekipa Tenerifa reagovala na ovaj veliki rezultatski minus, brzo su se konsolidovali, pre svega u odbrani, a onda su počeli da pokazuju zašto su jedna od ofanzivno najboljih ekipa u ovom takmičenju.

Sa dve vezane trojke Dornekampa Tenerife se vraća na samo dva poena zaostatka - 57:55, a ubrzo je uspeo i da povede, pa smo ušli i dramatičan finiš ovog meča.

Na ulasku u poslednji minut Marselinjo Uertas je pogodio za 67:63 u korist Tenerifa, ali na drugoj strani Vene pogađa trojku uz faul! Ubacio je i dodatno bacanje i Hapoel je izjednačio na 67:67!


Sa linije penala španski tim je nakratko ponovo poveo, ali uzvratio je sjajni Keringtin prodorom za vođstvo Hapoela 69:68!

Imala je ekipa Tenerifa poslednji napad, ali Fitipaldo je promašio trojku u poslednjoj sekundi i slavlje igrača i navijača Hapoela je moglo da počne!

Kadin Kerington sa 19 i Vene sa 15 poena bili su najefikasniji u Hapoelu, a Marselinjo sa 20 i Šermadini sa 18 poena bili su najbolji u ekipi Tenerifa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke