Džikić o pripremama, pehovima, Nikoliću...

Autor: Sportske Net
nedelja 19.09.2021.
12:41
Izvor: Sportske.net

Nije krenulo baš najbolje.

Epa/Boris Pejović
Epa/Boris Pejović

Povezane vesti

Trener podgoričke Budućnosti Aleksandar Džikić govorio je o pripremnom periodu crnogorskog tima, kao i problema koje ima sa kadrom, usled povreda igrača. 

"Naš plan je bio da u periodu od 8. do 17. 9. odigramo četiri kontrolne utakmice - sa Borcem (8. 9.), Mornarom (11. 9.) i dve utakmice u Beogradu protiv Avtodora (15. i 17.9.), učesnika VTB lige. Međutim, događale su se stvari koje prosto nemamo pod kontrolom. Prvo je otkazana utakmica protiv Čačana (njihovi problemi sa Covid-19), potom se desilo sve to što se desilo sa Danilom, što nas je potpuno izbacilo iz ritma i fokusa", kazao je trener Budućnosti Aleksandar Džikić.

Osim Danila Nikolića, van terena su Džejkob Vajli i Zoran Nikolić, koji su propustili utakmice protiv Avtodora.

"Ipak smo odigrali vrlo takmičarski meč sa Baranima, na kojoj su po prvi put nastupali i Rid i Nikolić Zoran, naravno u vrlo limitiranim periodima. Nažalost, na utakmice u Beogradu smo otišli bez centarske trojke Vajli - Nikolić - Nikolić, jer je Zoran posle Bara ponovo van stroja, zbog zdravstvenih problema je van ekipe. Igramo i treniramo bez pola centarske linije i to nije dobro. Na utakmicama pokušavamo da nađemo najbolje načine da nadoknadimo one koji su van stroja, i neki od igrača plaćaju danak tome što igraju van svojih osnovnih pozicija, kako u napadu tako i u odbrani. Nadamo se da će se Zoran Nikolić vratiti treningu tokom sledeće nedelje. Vajli trenira individualno, čekamo na zeleno svetlo kako bi započeo sa kontakt protokolom. Što se tiče Danila, najvažnije je da je sada bezbedno. Znamo da želi da se vrati što pre i priključi svojim saigračima", rekao je Džikić.

Budućnost startuje u ABA ligi 26. septembra protiv FMP-a, a već naredni meč igra derbi sa Crvenom zvezdom. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke