Džikić posle istorijske pobede: "Teško je naći prave reči, ovo je podvig"

Autor: Sportske Net
sreda 12.01.2022.
23:55
Izvor: Sportske.net

Vrlo važan trijumf.

Epa/Boris Pejović
Epa/Boris Pejović

Povezane vesti

Ekipa Budućnosti je posle 16 dana pauze zbog koronavirusa u redovima ovog kluba, izašla na teren večeras u okviru devetog kola Evrokupa i slavila protiv Burse za ostanak na vrhu tabele B grupe ovog takmičenja.

Podgoričanisu stigli do važnog preokreta pošto su gubili čak 15 razlike, a Bursa bila bolja u većem delu meča.

"Teško je naći prave reči posle ovakve utakmice. Ponosan sam na momke, borili su se, nisu odustajali ni u momentima kada je delovalo da je sve gotovo. Imali smo velikih oscilacija i problema u oba smera, što je i normalno, jer nismo trenirali u proteklih desetak dana. Bursa je bila izuzetno raspoložena za igru u napadu, odlična je bila i u odbrani”, rekao je trener Budućnosti Aleksandar Džikić, pa dodao:

"Naravno da bi bilo zasluženo da je Bursa stigla do pobede. Imala je 15 poena prednosti uoči poslednje deonice. Međutim, završni kvartal smo odigrali kao u transu. Momci su bukvalno ginuli za svaku loptu, verovali su da mogu do podviga i velikog preokreta, nismo imali u sastavu Džastina Kobsa, ali smo na kraju dobili triler. Ponavljam još jednom, ponosan sam na ekipu, dala je sve, ali sve od sebe”.

Budućnost na svom parketu igra protiv Ulma, dok Bursa gostuje Virtusu u Bolonji.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke