Džikić posle poraza: "Valensija je tim za polufinale"

Autor: Sportske Net
utorak 25.01.2022.
23:17
Izvor: Sportske.net

Ubedljiv trijumf španske ekipe.

Epa/Boris Pejović
Epa/Boris Pejović

Povezane vesti

Košarkaši Budućnosti poraženi su u 11. kolu Evrokupa od Valensije u Španiji sa 103:76. Trener crnogorskog tima Aleksandar Džikić rekao je posle meča da je Valensija zasluženo slavila. 

"Više nego zaslužena pobeda Valensije. Naš rival je odigrao na izuzetno visokom nivou u oba smera, bio je izuzetno šuterski raspoložen. Kontorlisali smo njihov šut u trećoj četvrtini. Bili su veoma agresivni i to je bio ključ meča koji je ostao iza nas. Imali smo dve teške utakmice u gostima u poslednja tri dana, pretpostavljam da je to jedan od razloga slabijeg izdanja, nedostatka energije. Težak period je iza nas, neki igrači nam još nedostaju. Doveli smo novog igrača, smatram da nam može pomoći na poziciji pleja“, Džikić, pa nastavio:

"Kada pogledate rostere svih timova u Evrokupu, ne možete da zamislite Valensiju bez polufinala. Neću da govorim ko je prvi favorit, ko drugi, naročito u ovoj kovid sezoni. Ali, oni su među četiri najbolje ekipe. Ozbiljan su kandidat za titulu u Evrokupu, a protiv nas su odigrali zaista sjajno u svim segmentima”.

U narednoj rundi Budućnost očekuje teško gostovanje ekipi Virtusa, dok će Valensija gostovati ekipi Gran Kanarije. Budućnost je trenutno na skoru 7-4, a Valensija 8-3.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke