Džimi ne prašta, Majami u finalu, Luka ide u pustinju na "majstoricu"!

Autor: Boris Jovanović
petak 13.05.2022.
07:53
Izvor: Sportske.net

Majami napravio brejk za finale, Dalas ne popušta!

AP Photo/Matt Slocum
AP Photo/Matt Slocum

Povezane vesti

Džimi Batler je utešio Embida na kraju, mahao navijačima Siksersa i završio tamo, gde bi, kako kaže i trebalo da bude, u finalu Konferencije. Hit je dobio šesti meč, serija se neće vraćati u Majami, u finalu čekaju rasplet duela Baksa i Seltiksa. Batler je ubacio 32 poena, pokazao Siksersima još jednom čega su se odrekli 2019. godine. Od tada, Majami je u tri godine dva puta stigao u finale Istoka, a igrali su i za prsten.

Embid je završio sa 20 poena, 12 skokova, Harden loš, 11 poena u prvom poluvremenu, četiri greške, u nastavku se nije bideo na terenu. Nije uspeo da pokrene ekipu nakon dolaska iz Bruklina, ali je rekao da je svestan nezadovoljstva navijača i da će dug vratiti naredne sezone. 

Iako je Majami ponovo loše šutirao, odbrana je odradila veliki posao.

Videćemo hoće li Dok Rivers koji ima ugovor do 2025. biti otpušten, u Filadelfiji su očekivali više. 

Dalas ide na majstoricu u Arizonu. Luka Dončić je ubacio 33 poena, nastavljena je tesna serija u kojoj svako drži domaći teren, nijedan meč nije bio bez tenzija i drame, svi su završili unutar sedam posnea razlike.

I sada, sedmi meč, Feniks će biti domaćin, samo zbog toga su favoriti, Dalas je pokazao da sa Slovencem može da igra protiv bilo koga. 

Buker je ubacio 19 poena za goste, ali uz slab šut i čak osam grešaka, Pol je dodao 13 poena, u ovom meču, Sansi najbolji tim regularnog dela lige su dali najmanje poena ove sezone. Uz to, šutirali su 40%, takođe najslabije u plej ofu i napravili 22 greške. Jasno, ishod je mogao biti samo jedan, Dončiću su pomogli Branson sa 18 i Dinvidi sa 15. Boban Marjanović je igrao 103 sekunde, par poena i skokova. 

Filadelfija - Majami 90:99 (2:4)
Dalas - Feniks 113:86 (3:3)

Večeras Milvoki dočekuje Boston, imaju vođstvo od 3:2 i šampion bi kod kuće mogao da završi posao i pridruži se Majamiju. Voriorsi su u istoj situaciji na Zapadu, u San Francisko stiže Memfis, ako Golden Stejt dobije idu u finale. AdmiralBet ima solidne kvote na pobede domaćina, ako i Baksi i Voriorsi dobiju kvota je 2.17.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke