Džonsova simultanka srušila Megu, FMP u strašnoj seriji

Autor: Aleksandar Golubović
nedelja 24.10.2021.
13:52
Izvor: Sportske.net

Domaćin ispustio šansu u trećoj četvrtini.

Mega Basket/Ivica Veselinov
Mega Basket/Ivica Veselinov

Povezane vesti

Košarkaši FMP-a iz Železnika stigli su do četvrte uzastopne pobede u AdmiralBet ABA ligi pošto su u petom kolu slavili na gostovanju Mega Sokerbetu 89:82 u dvorani "Ranko Žeravica" na Novom Beogradu.

Najveće zasluge za trijumf FMP-a idu izvanrednog Brajsu Džonsu, koji je posebno dominantan bio u poslednjoj četvrtini, kada je samo u ovom delu igre bio dvocifren.

Prva četvrtina je prošla u velikoj borbi dve ekipe. Mega je uglavnom imala prednost, koja nije prelazila pet poena razlike, ali gosti iz Železnika su kako je meč odbicao bili sve čvršći.

Prvo vođstvo na meču FMP je stekao u poslednjih pola minuta uvodne deonice kada je Nevels pogodio trojku, ali je to bilo kratkog daha pošto je Mega kraj uvodnih 10 minuta dočekala sa prednošću od pola koša 22:21.

Ovaj deo igre obeležila su slobodna bacanja i čvrsta igra na obe strane.

U drugoj četvrtini FMP je stigao do velike serije od 8:0 i prvog osetnijeg vođstva. Mega tokom ove deonice uopšte nije imala vođstvo, maksimalno se u jednom trenutku supustila na dva poena zaostatka.

Kao što je bio slučaj i tokom prve četvrtine, FMP je u finišu poluvremena napravio veliku seriju, ovaj put od 7:0 i stigao do dvocifrene prednosti sa kojom je otišao na odmor.

Najzapaženiji u ovom delu igre bili spomenuti Džons sa 13 poena i Nevels sa jednim manje, dok Mega nije imala nijednog igrača sa dvocifrenim učinkom.

U trećoj četvrtini Mega se konsolidovala i istopila prednost FMP-a sa plus 12 na svega četiri poena viška.

Mega je bila daleko energičnija i agresivnija u ovoj četvrtini, a FMP je tek sporadično pokazivao igru nalik onoj iz prethodne deonice.

Uprkos daleko boljoj igri od rivala, Mega nije uspela da poslednju četvrtinu dočeka sa vođstvom, pa je u odlučujućih 10 minuta ušla sa minus dva.

FMP je bolje ušao u poslednju četvrtinu, zahvaljujući Džonsu koji je za kratko vreme stigao do dvocifrenog broja poena.

Ni Mega se nije predavala trudeći se da uhvati priključak, ali je FMP ubrzo ugastio nadu domaćinu stigavši do velikih plus 10. 

Osim izvanrednog Džonsa koji je ubacio 24 poena, dvocifreni su bili Nevels sa 17 i Tasić sa 15 poena, dok su u drugom uzastopnom porazu Mege čak petorica igrača bila dvocifrena.

Smit je ubacio 17, po 13 su imali Matković i Kazalon, a po jedan manje od njih Balcerovski i Jović.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke