Džoš Nibo pred izlaznim vratima Makabija, šansa za "večite"?

Autor: Nemanja Janošev
subota 16.03.2024.
21:15
Izvor: Sportske.net

Ozbiljno ime na tržištu.

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Povezane vesti

Krilni košarkaš Makabija iz Tel Aviva Džoš Nibo na pragu je odlaska iz kluba na kraju sezone, javljaju izraelski mediji.

Makabi će pretrpeti brojne promene između dve sezone usled nemogućnosti da nastupaju u sopstvenoj dvorani u evroligaškim utakmicama, kao i iz bezbednosne situacije zbog koje igrači ne žele da budu deo tima iz Tel Aviva.

Takođe, finansijska konstrukcija jednog od evropskih velikana biće drugačija jer su pretrpeli velike gubitke neigranjem u "Menora Mivtakim areni".

Postoje spekulacije o odlasku Lorenza Brauna, a sada se govori i o budućnosti Džoša Niba uprkos želji kluba da ga zadrži. Njima je jasno da Nibu ističe ugovor i da bi u slučaju ponude novog morali da mu uvećaju primanja, ali to je za narednu sezonu nemoguće i svi su izgledi da će on pronaći novi angažman.

Nekoliko evroligaša je već pokazalo snažno interesovanje za njega, a to su pre svih Bajern Minhen i Virtus iz Bolonje. Doduše, ne bi trebalo isključiti ni Zvezdu ni Partizan u zavisnosti od njihove budućnosti u Evroligi jer je pozicija koju pokriva Džoš Nibo vrlo poželjna od strane "večitih", a on je jedan od najboljih "četvorki".

Ove sezone prosečno beleži 10.5 poena i sedam skokova po meču u Evroligi. Bio je i MVP minulog kola budući da je ubacio Zvezdi 18 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke