E, Dobrića će Partizan motivisati, a koja je razlika između Vlade i Deje?

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 26.09.2022.
18:40
Izvor: Sportske.net

Starosedelac u ekipi Crvene zvezde za "Sportske" govorio o novoj sezoni.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Srpski košarkaš iz redova Crvene zvezde Ognjen Dobrić veruje da će ekipa i sa novim trenerom Vladimirom Jovanović biti konkurentna na svim poljima.

Mnogo promena je prterpela Crvena zvezda ovog leta, između ostalog i na poziciji trenera. Umesto Dejana Radonjića došao je Vladimir Jovanović koji je svojevremeno bio deo FMP-a.

"Vlada je mlad trener koji je vrlo ambiciozan i zaista razume košarku. Ima sve to u svojim rukama i u svojoj glavi. Sad, kadko će to izgledati videćemo, to ne možemo da znamo. To ne zavisi od jedne stvari. Zavisi od nas, ne samo od trenera. Imamo dobar tim, dobru hemiju, a mi to moramo da pokažemo na parketu. Stvarno se dobro radi. Vlada je posvećen i radi sa nama svakog dana na usavršavanju taktičkih stvari. Očekujem da se ove sezone prikaže u dobrom svetlu. Iako je nov trener, mlad, trebalo bi da mu svi pruže podršku. Možda nema isksutva u Evroligi, ali to ne mora ništa da znači jer je čovek koji razume igru, zna kako bi trebalo da se vodi ekipa. Mislim da neće biti problema. Što se Deje tiče, s njim sam radio dve i po godine. On je trener koji ima izuzetan autoritet i uvek zna da izvuče iz igrača ono najbolje. Samo bih ih po tome razlikovao - Dejo je iskusniji, dugo je u Evroligi", započeo je Dobrić za "Sportske.net":

Kakva će biti njegova uloga kod novog trenera? Da li će se po nečemu razlikovati u odnosu na onu koju je imao kod Radonjića?

"Iskreno, ne. Ozbiljniju ulogu sam počeo da dobijam kod Dejana Radonjića. Sad, to se nastavilo u pripremnom periodu. Sad, kako će biti u toku sezone... Nadam se isto. Nadam se da ću to opravdati jer bez toga nema ništa. Koliku god slobodu on meni da, ja to moram da opravdam na terenu. Nadam se da ću odgovoriti zahtevima i da ću biti na visokom nivou", naveo je Dobrić i dodao:

"Baš ovo bih istakao kao jedan od sopstvenih ciljeva, a naravno, tu su i klupski. Naši ciljevi su uvek trofeji i nadam se da će ih biti mnogo ove sezone".

Nemanja Nedović nam je rekao da Partizan u Evroligi neće predstavljati dodatnu motivaciju za njega, za Dobrića je suprotno.

"Za mene jeste, sigurno. Derbi svi jedva čekaju. Pored ovih učestalih u AdmiralBet ABA ligi, domaćem prvenstvu i KRK, dva nova derbija na evropskoj sceni. Mislim da svi jedva čekaju te utakmice. Navijači koji dolaze na halu, ali i oni kraj malih ekrana".

U AdmiralBet ABA ligi, pored Partizana i Zvezde, u vrhu očekuje Budućnost i Cedevita Olimpiju

"Pored Partizana i Zvezde, mislim da će Budućnost i Cedevita biti u vrhu. To nije iznenađenje. Pokazali su da imaju sistem, ostvaruju dobre rezultate... Budućnost je poslednjih godina često bila u finalu AdmiralBet ABA lige tako da verujem da će bitka između ova četiri tima biti vođena i ove sezone", završio je.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke