E, ovo je već vest, Nikola Jokić NIJE napravio tripl-dabl!

Autor: Boris Jovanović
sreda 15.03.2023.
07:46
Izvor: Sportske.net

Novi poraz Denvera...

AP Photo/David Zalubowski
AP Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

Od početka je krenulo loše za Denver. Primili su veliki broj poena već u prvoj četvrtini, bili na -19, u stvari 49 koševa koliko su Reptorsi dali u prvom periodu je rekord franšize, to dovoljno govori i o odbrani Nagetsa. Doduše, vratili su se nakon što je na poluvremenu bilo +16 za domaćina, dobili treću četvrtinu, Ipak najviše što su se spustili bilo je -3, posle toga je usledila nova serija Kanađana, tokom večeri Fred VanFlit je terorisao goste iz Kolorada, završio je sa 36 poena, serija Toronta od tri poraza je prekinuta. Denver je u krizi, mada je prvo mesto i dalje bezbedno i pored serije neuspeha. Nikola Jokić je ubacio 28 poena, imao 8 skokova i 7 asistencija. Vest je sama po sebi da nije napravio tripl-dabl, promašio je samo tri šuta. Ipak osim Portera Džuniora nije bilo nekoga da povuče, Marej je ispromašivao, pa je četvrti poraz u seriji logičan. 

Lejkersi su rasturili Pelikanse, blistao je Entoni Dejvis protiv bivšeg kluba, ubacio im je 35 poena, Malik Bisli je spakovao sedam trojki, gosti su ubacili 15 trojki do poluvremena, rekord franšize. Ovom pobedom Lejkersi su prešli Nju Orleans na tabeli, ali i dobili seriju što će značiti prednost ako timovi budu izjednačeni na kraju. Tesno je, četiri tima se bore za to deseto mesto i ulazak u plej-in.

Emanuel Kvikli je predvodio Nikse u preokretu protiv Portlanda, 26 poena i 10 skokova, Rendl je dodao 24, na drugoj strani 38 koševa rovitog Lilarda nisu bili dovoljni, domaći su bili očajni u drugom poluvremenu. 

Drugi put u tri dana su Kavsi tukli slabi Šarlot i to bez Mičela i Džareta Alensa, Čedi Osman odličan sa klupe, 24 poena, Karis LeVert je dodao 22, Klivlend je četvrti na Istoku, jure trećeplasiranu Filadelfiju, ali realno će teško nadoknaditi 3.5 koraka zaostatka. Hornetsi su prodali 22 lopte, Džordanova franšiza se sprema za raspust.

Džeremi Sošan je vodio San Antonio do retke pobede protiv Orlanda, raspucao se mladi tim Sparsa22 trojke, najviše u istoriji kluba iz Teksasa, imali su i 39 timskih asistencija, najviše u sezoni. Poljski ruki sa Bejlora, deveti pik drafta je ubacio 29 poena i imao 11 skokova, nadigrao top novajliju Paola Bankera iz Orlanda koji je izgubio pet od poslednjih sedam mečeva.

Tander je slomio Netse u nastavku, Džildžes-Aleksander je ubacio 35 poena, dok je Vašington zadržao deseto mesto ispred Čikaga, Vizardsi su savladali Pistonse, Bredli Bil je ubacio 36 poena, Prestonički tim je na poslednjem mestu koje donosi plej-in Istoka. 

Rezultati:

Šarlot - Klivlend 104:120
Vašington - Detroit 117:97
Toronto - Denver 125:110
Nju Orleans . LA Lejkers 108:123
Oklahoma - Bruklin 121:107
San Antonio - Orlando 132:114
Feniks - Milvoki 104:116
Portland - Njujork 107:123

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak