Efes bez Micića do ubedljive pobede

Autor: Sportske Net
ponedeljak 16.01.2023.
20:30
Izvor: Sportske.net

Mogu li da nastave niz?

@AnadoluEfesSK/Twitter
@AnadoluEfesSK/Twitter

Povezane vesti

Košarkaši Efesa pobedili su na svom parketu ekipu Markezefendija rezultatom 96:77 u 15. kolu Superlige Turske. Efesov protivnik ove sezone igrao je prilično konkurentno protiv favorita, pobedili su Fenerbahče, Bešiktaš, Turk Telekom, Galatasaraj...

Srpski košarkaš Vasilije Micić nije igrao na ovom meču, ali to nije sprečilo šampiona da ubedljivo slavi. 

Efes je odmah napravio razliku, posle prvih 10 minuta igre poveo je 25:17. Nije mnogo ideja imao gostujući tim, pa nije bilo ni velikih rezultatskih promena. Na poluvremenu rezultat je bio 44:36, a kraj prvog dela ukrasio je pogodak Šejna Larkina sa pola terena.  Za tim Ergina Atamana predsnost je do kraja samo rasla.

Najbolji u pobedi Efesa bili su Mbaje i Larkin sa po 17 poena, Bobua je upisao poena manje, a Žižić je stao na 14. Kod gostiju istakao se Hajdeger sa 22 poena. 

Efes sada sledi utakmica sa Bajernom u Evroligi, u Minhenu. U prethodnom meču je slavio protiv Barselone, ali šampion nije u sjajnoj formi. Nalaze se na osmom mestu u Evropi sa 10 pobeda i devet poraza. Ne blistaju ni u domaćem šampionatu, na četvrtoj su poziciji, sa tri pobede manje od prvoplasiranog Fenerbahčea. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke