Efes dobija veliko pojačanje - Petrušev ide, Hrvat stiže umesto njega!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 02.06.2022.
18:54
Izvor: Sportske.net

Sezona još nije gotova, ali evropski prvak već uveliko radi na formiranju tima za sledeću sezonu.

EPA-EFE/ERDEM SAHIN
EPA-EFE/ERDEM SAHIN

Povezane vesti

Tek što je Efes na fajnal-foru u Beogradu odbranio titulu prvaka Evrope, počele su najave pojačanja Atamanovog tima za sledeću sezonu.

Prvo ime koje se s tim u vezi pojavilo u medija jeste iskusni Vil Klajburn iz CSKA, 32-godišnji Amerikanac koji je poslednjih pet godina proveo u Moskvi.

Potom su počele najave odlaska srpskog centra Filipa Petruševa koji se ove sezone nije najbolje snašao u velikanu iz Istanbula, a ovog popodneva ''BasketNews'' prenosi da će novi centar Efesa od ovog leta biti hrvatski reprezentativac Ante Žižić.

Dvadesetpetogodišnji košarkaš je poslednje dve godine proveo u Makabiju iz Tel Aviva, a u protekloj evroligaškoj sezoni je ostvario učinak od 12.2 poena i pet skokova u proseku po utakmici.

Nema sumnje da bi iskusni Hrvat bio veliko pojačanje za evropskog prvaka. Nekadašnji centar Cibone koji ima i NBA iskustvo iz Klivlenda, već je nastupao u Turskoj u sezoni 2016/17, kada je branio boje Darušafake i jasno je da mu neće biti potreban period adaptacije na tursku košarku.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke