Efes na korak od titule!

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 17.06.2019.
21:26
Izvor: Sportske.net

Ekipa Ergina Atamana ima "meč-loptu"!

Epa/Tolga Bozoglu
Epa/Tolga Bozoglu

Povezane vesti

Košarkaši Anadolu Efesa slavili su u petoj utakmici finala turskog plej-ofa, bili su u "Sinan Erdem Domu" bolji od Fenerbahčea rezultatom 86:76.

Gosti su bolje otvorili meč, ali je usledila dobra serija "Pivara", koji dolaze do preokreta, nakon 10 minuta imali su višak od sedam poena.

U finišu drugog kvartala Fener dolazi do preokreta, ali je Efes uspeo da vrati prednost i da na veliku pauzu ode sa dva poena prednosti.

Ispostavilo se da je treća četvrtina bila ključna, sjajno su igrali domaći košarkaši u tom periodu, prednost Efesa je rasla iz minuta u minut, sredinom kvartala je domaćin napravio seriju od čak 16-0 i tako stekao 21 poen prednosti, sve je bilo jasno u Istanbulu.

Uspeo je Fener samo da upristoji poraz u poslednjim trenucima, Efes ima "meč-loptu", jedan brejk ih deli od titule i prekidanja dominacije ekipe Željka Obradovića.

U pobedničkom sastavu se istakao Adrijan Moerman sa 26 poena, Danston je dodao 19, dok su vrlo dobri bili i Simon sa 15, kao i Larkin sa 12 poena. Vasa Micić je takođe nastavio sa odličnim partijama, bio je nadomak dabl-dabl učinka sa po devet poena i asistencija, uz tri skoka, za oko 34 minuta na parketu.

Kod Fenera 22 poena Slukasa, pratili su ga Bobi Dikson sa 15 i Mahmatoglu sa 12 poena, Gudurić je upisao devet, uz po tri skoka i tri asistencije, dok je Kalinić dodao osam poena, uz dve asistencije i skok.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke