Efes po Partizanovom receptu, očajan finiš i poraz u Milanu!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 21.04.2022.
22:35
Izvor: Sportske.net

Armani uspeo da izjednači, iako je Efes imao odličnu priliku da i drugi meč dobije na gostujućem terenu.

 EPA-EFE/Daniel Dal Zennaro
EPA-EFE/Daniel Dal Zennaro

Povezane vesti

Košarkaši Armanija iz Milana uspeli su večeras da na svom terenu izjednače na 1:1 u pobedama protiv Efesa u četvrtfinalnoj seriji plej-ofa Evrolige.

Posle očajno odigrane prve utakmice u kojoj su postigli samo 48 poena, domaći su večeras bili znatno efikasniji, pogotovo u samom finišu kada se utakmica i prelomila u njihovu korist.

Na kraju, 73:66 za Armani, iako je Efes vodio sa 66:64 na minut i 40 sekundi pre kraja.

Prvo poluvreme proteklo je u potpuno ravnopravnoj borbi, ekipe su se smenjivale u blagom vođstvu, a treća četvrtina je donela nešto bolju igru Armanija koji je u tom periodu stekao i deset poena prednosti - 53:43.

Ali, do kraja treće četvrtine Efes pravi seriju 9:0 i utakmicu uvodi u neizvesnu završnicu. Poslednjih deset minuta obeležila je rezultatska neizvesnost, sve do samog finiša meča, kada je Efes neočekivano posustao. 

Vodili su gosti sa 63:59 na tri minuta pre kraja, posle tri pogođena slobodna bacanja Šejna Larkina i izgledalo je da bi Efes mogao da prelomi meč u svoju korist.

Ali, da tako ne bude potrudio je Šejvon Šilds koji je u finišu meča preuzeo odgovornost u napadu Armanija i najzaslužniji je za seriju domaćeg tima od 9:0 za vođstvo od 73:66, posle čega Efes više nije imao vremena za novi odgovor.

Šilds na kraju 21 poen i osam skokova u pobedničkoj ekipi, a Serhio Rodriges ga je pratio sa 17 poena, po pet skokova i asistencija.

Kod gostiju Larkin 19, a naš Vasa Micić 18 poena, uz pet skokova i četiri asistencije.

Četvrtfinalna serija se sada seli u Istanbul, Efes će biti domaćin u naredne dve utakmice.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke