Efes sve dalje od plej-ofa, Valensija stigla Partizan

Autor: Darko Mitrović
sreda 03.01.2024.
21:26
Izvor: Sportske.net

Peti uzastopni poraz bivšeg dvostrukog šampiona Evrope.

EPA-EFE/Miguel Angel Polo
EPA-EFE/Miguel Angel Polo

Povezane vesti

Večeras se igraju preostale utakmice 18. kola Evrolige, a prvi od ukupno četiri večerašnja meča je već završen. Valensija je na svom terenu savladala ekipu Efesa rezultatom 93:88, što joj je deseta pobeda od početka sezone, a tim iz Istanbula je pretrpeo jedanaesti poraz, od toga peti uzastopni.

Tako se Valensija po broju pobeda izjednačila sa Partizanom, Monakom, Fenerbahčeom i Panatinaikosom (meč manje), a Efes zajedno sa Armanijem i Zvezdom ima skor 7-11.

Efes je na samom startu poveo sa 8:0, ali se ubrzo ova utakmica pretvorila u potpuno ravnopravnu borbu.

Predvođeni Larkinom i Tompsonom, gosti su na poluvremenu imali dva poena prednosti, vodili su sa 45:43 i rezultatska ''klackalica'' je potrajala do pred kraj treće četvrtine, kada Valensija uspeva da se odvoji na pet poena razlike - 71:66.

Na startu poslednje deonice Valensija je stigla i do 74:66, ali je Efes uspeo ekspresno da se vrati i da ponovo uhvati rezultatski priključak zahvaljujući tandemu Larkin-Tompson.

Ipak, usldio je još jedan period bolje igre Valensije, koja na tri minuta do kraja pogotkom Odželeja uspeva ponovo da se ''odlepi'' na sedam poena razlike - 86:79. 

Posle tajm-auta gostiju, Larkin je smanjio na 86:82, ali Lopez-Arostegi odmah uzvraća. Tompson zatim ne pogađa zicer, a na drugoj strani Plajs pravi prekršaj nad Dejvisom pri šutu za tri poena. Košarkaš Valensije je iskoristio samo jedno bacanje za vođstvo od 89:82 i izgledalo je tada da Efes više ne može da pripreti. Ali, u poslednjem minutu Efes je krenuo na sve ili ništa i trojkom Brajanta na 15 sekundi do kraja smanjule na 91:88.

Ipak, posle tajm-auta, Valensija sa linije penala odlazi na ''plus pet'', na kraju promašaj Larkina i ostalo je 93:88 za domaći tim.

Dejvis i Džons su sa po 15 poena bili najefikasniji u ekipi Valensije, Inglis je imao 14 poena i 10 skokova, a 14 poena je upisao i Odželej. 

U Efesu najefikasniji Larkin sa 20 poena, Brajant je upisao 13, Tompson 12, a Plajs 11 poena i 10 skokova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke