Efikasni Gudurić sprečio veću blamažu Fenera, Armani obradovao Zvezdu i Partizan

Autor: Darko Mitrović
utorak 31.01.2023.
20:47
Izvor: Sportske.net

Pobeda Armanija, odnosno poraz Baskonije ide u prilog našim klubovima koji se bore za plasman u Top 8.

EPA-EFE/SEDAT SUNA
EPA-EFE/SEDAT SUNA

Povezane vesti

Umesto derbija, u Istanbulu je sve praktično rešeno već u prvom poluvremenu.

Olimpijakos je dominirao od početka do kraja utakmice i na kraju zasluženo slavio sa 93:73, što je crveno-belima iz Pireja petnaesta pobeda u 22 odigrane utakmice.

Već posle prve četvrtine gosti su imali 14 poena prednosti, na poluvremenu su vodili i sa 51:30, a što ta prednost nije bila i ubedljivija zasčlužen je naš Marko Gudurić koji je u prvom delu igre bio najefikasniji kod domaćih sa deset poena.

Na kraju prvog poluvremenba došlo je i do incidenta, jer je deo navijača Fenerbahčea, nezadovoljan suđenjem, izašao na parket u pokušaju da spreči arbitre da odu u svlačionicu.

Srećom, sve se brzo smirilo, a u nastavku se ništa bitnije nije promenilo na parketu. Olimpijakos je rutinski završio posao, a Fenerbahče pretrpeo deveti poraz od početka sezone u Evroligi.

Marko Gudurić na kraju 24 poena za Fenerbahče, uz po četiri skoka i asistencije, a uz njega je Mahmutoglu donekle opravdao očekivanja sa 14 postignutih poena.

U pobdnipkoj ekipi Papanikolau 21, Kinan 20, uz pet skokova, a Saša Vezenkov je upisao dabl-dabl - po 12 poena i skokova.

Za to vreme, mnogo više uzbuđenja viđeno je u Milanu, gde je Armani dočekao ekipu Baskonije. Na kraju pobeda domaćina rezultatom 89:83, čime je italijanski predstavnik prekinuo seriju od pet vezanih poraza u Evroligi i sada ima sedam pobeda i 15 poraza na začelju tabele, a Baskonija je pretrpela deseti poraz.

Potpuno ravnopravnu borbu vodile su ove dve ekipe u najvećem delu meča, a debitantski nastup za Armani je upisao i Šabaz Nejpir koji je pre nekoliko dana pojačao milansku ekipu.

Armani je u poslednjoj četvrtini uspeo da prelomi meč u svoju korist, poveli su domaći sa 81:74 na oko tri minuta pre kraja.

Pokušala je Baskonija da uzvrati trojkama, ali promašivali su i Hauard, Marinković, kasnije i jedan ''zicer'' gosti nisu iskoristili, ali je Tompson na minut i po pre kraja smanjio na 83:78.

Sa linije penala domaći su ponovo uvećali razliku, zatim je usledio novi promašaj Hauarda i tu je pitanje pobednika definitivno bilo rešeno.

Luvavu-Kabaro je sa 17 poena bio najefikasniji u pobdnipkoj ekipi, Fojtmaj je upisao 16, uz osam skokova, a Beron 11, uz pet asistsncija. Šabaz Nejpir je na debiju upisao 10 poena, tri asistencije i dva skoka.

Kod gostiju, Tompson 19, Giedraitis 18 poena, a naš Vanja Marinković sedam poena, tri skoka i dve asistencije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke