Egzodus u Rusiji - bežanija iz CSKA, Zenit otvorio kapiju - zahtev Evroligi!

Autor: Aleksandar Golubović
ponedeljak 28.02.2022.
14:00
Izvor: Sportske.net

Otišao i Bolombaj.

EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY
EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

Povezane vesti

KK CSKA suočava se sa jednim od najtežih trenutaka u istoriji pošto je sve veći broj igrača koji zbog krize u Ukrajini napuštaju Moskvu.

Prema zvaničnim informacijama koje su "Armejci" preneli javnosti, zbog porodičnih i ličnih razloga, kao i mogućih neželjenih posledica ukoliko ostanu u Moskvi, CSKA su napustili Tornike Šengelija i Ige Lundberg.

Dodaje se da bi uskoro Moskvu trebalo da napuste Marijus Grigonis i Johanes Vojtman, a u CSKA ističu duboko razumevanje za ovakve postupke košarkaša, premda je to belodano kršenje ugovora.

Iz kluba ističu da će se o konačnom statusu igrača govoriti kada prođe kriza u Ukrajini, a trenutno je sastanak u Belorusiji, čiji epilog bi mogli da očekujemo svakog trenutka.

U međuvremenu, klub je iz istog razloga napustio i Džoel Bolomboj, koji je rođen u Donjecku, pa se naslućuju motivi zbog kojih se odlučio na ovaj potez.

I u njegovom slučaju situacija se neće menjati, a mi se nadamo da će kriza što pre proći i da će se ovi košarkaši vratiti u Moskvu.

CSKA naredni meč u Evroligi igra u petak 4. marta protiv Real Madrida, ali su "Armejci" u saglasju sa Zenitom i Uniksom zatražili da im se odlože utakmice u elitnom takmičanju na mesec dana.

Sa druge strane, Zenit je širokogrudo dozvolio svim košarkašima, trenerima i članovima stručnog štaba da napuste Rusiju dok se ne reši kriza u Ukrajini.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke