Egzum: "Kada rašire šalove i počnu da pevaju, uvek se naježim"

Autor: Sportske Net
sreda 22.03.2023.
21:30
Izvor: Sportske.net

Niko nije imun na atmosferu u Areni.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Jedan od nosilaca igre KK Partizan ove sezone, Dante Egzum, govorio je za zvanični Yutjub kanal kluba o predstojećem izazovnom periodu za crno-bele, pre svega u završni regularnog dela sezone u Evroligi, ali i životu u Beogradu i naravno navijačima.

Igrači Partizana posle pobede nad Efesom u Istanbulu imali su nekoliko dana pauze, jer je utakmica sa Budućnosti u Podgorici odložena zbog izbora u Crnoj Gori.

,,Dobro nam je došlo pred ključni deo sezone da napunimo baterije. Biće teško, nema sumnje, ali ako budemo koncentrisani i radimo ono što treba, svakoga možemo da savladamo. Kao i u bilo drugoj sezoni koju sam odradio kao profesionalac, imali smo mnogo uspona i padova. Imamo tim koji zna kako da se fokusira kada je to neophodno i nadam se da će sve ispasti dobro“, rekao je Dante Egzum za ,,BC Partizan TV"

Partizan prosečno beleži najviše navijača u utakmicama u Evroligi, a plejmejker ističe da mu je himna najemotivniji momenat navijanja.

,,Atmosfera u Beogradu… Ljudi mi šalju poruke iz Australije, oni čak i preko televizije vide kakva je atmosfera. Svima im kažem isto – potpuno je drugačije kada ste zapravo u Areni, to ne može rečima da se opiše. To ne mogu da uporedim sa bilo čim drugim. Često posle neke utakmice pomislim da ne može da bude bolje, što se navijanja tiče, a onda me svaka sledeća utakmica iznenadi i bude još bolje. Kako se sezona bliži kraju – biće sve luđe… Omiljeni deo utakmica na kojima smo domaćini je kada na početku navijači rašire šalove i pevaju. Uvek se naježim, sjajan osećaj“, kaže Egzum

A, kako je živeti u srpskoj prestonici?

,,Beograd je sjajan grad, svi su veoma fini prema meni – posebno navijači. Čak i kada sam naleteo na navijače nekih drugih klubova, uvek su imali poštovanja. Kažu da navijaju za drugu ekipu, ali da im je drago što smo se upoznali. Zasad – odlično iskustvo, a ni vreme nije loše. Što se tiče slobodnog vremena, meni je uglavnom tada potreban odmor, da ne budem na nogama. Obično su to filmovi, TV serije, video igre… Ni gužve u saobraćaju nisu velike u poređenju sa nekim drugim mestima na kojima sam igrao. Ne mogu da se setim ničeg što mi se ne sviđa u Beogradu“, govori Australijanac. 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke