Egzum među 12 "Ozija" u Parizu

Autor: Filip Rodic
petak 05.07.2024.
11:15
Izvor: Sportske.net

Osam NBA imena.

Beta/AP Photo/Brandon Dill
Beta/AP Photo/Brandon Dill

Povezane vesti

Ostao je još 21 dan do početka Olimpijskih igara u Parizu, a timovi koji su obezbedili plasman u grupnu fazu se spremaju punom parom.

Posle prijateljskih duela sa Kinom su se u sastavu Australije načinili poslednji rezovi i formiran je končani spisak od 12 imena. Interesantno je da je otpao Matis Tibul, igrač Portalnd Trejlblejzersa, cenjen zbog svojih defanzivnih mogućnosti.

Zvanično objavljivanje konačnog spiska zakazano je za nedelju, 7. jul, ali je prema informacijama "ESPN"-a, sastav formiran.

Veterani Peti Mils i Džo Ingls su neizostavni u ekipi sa osam NBA imena. Među njima su i novi član Čikaga Džoš Gidi, bivši igrači Partizana Džok Lendejl i Dante Egzum, kao i nekadašnji centar Crvene zvezde i FMP-a Duop Rit.

Australija se u grupi A sa Kanadom i kvalifikantima sa turnira u Grčkoj i Španiji. "Oziji" će u sklopu priprema igrati protiv Srbije pripremni meč u Abu Dabiju.

Sastav: Džo Ingls (Minesota), Peti Mils (Majami), Dante Egzum (Dalas), Džok Lendejl (Hjuston), Džoš Grin (Dalas), Džoš Gidi (Čikago), Duop Rit (Portland), Dajson Denijels (Nju Orleans), Metju Delavedova (Melburn junajted), Vil Megni (Tasmanija Džekdžampers), Džek Mekvej (Tasmanija Džekdžampers), Nik Kej (Šimane Susamo Medžik).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke