Egzum o Jabuseleovom bacanju: "Okrenuo sam drugi list"

Autor: Filip Rodic
nedelja 03.03.2024.
11:15
Izvor: Sportske.net

Partizan i strastveni Žoc ga spremili za NBA.

twitter
twitter

Povezane vesti

Košarkaš Dalas Maveriksa Dante Egzum je morao da period od dve godine provede u Evropi i na taj način povrati izgubljeno samopouzdanje usled brojnih povreda.

Nastupao je za Barselonu, pa za Partizan, a da ga španski mediji nisu zaboravili ni zapostavili govori i intervju "Mundo deportivu". Naglasak je bio na mandatu u Barseloni. 

Australijanac je naveo da ova ekipa Barse ne može da uzme titulu. 

"Moram da kažem ne (smeh).  Teško je, mislim da je Real Madrid očigledno veoma jak, Panatinaikos takođe... Ali kada dođete do fajnal-fora, mnogo toga se odlučuje u poslednjim minutima i svako može da vas pobedi", kaže Egzum.

Barsa je bila prva stanica "preko bare", ali je Partizan bio značajniji po njegov napredak.

"Bilo je dobro, mada je Partizan bio više od pomoći, ali vreme dok sam bio u Barseloni mi je pomoglo da se prilagodim evropskoj košarci, naučim o čemu se radi. Očigledno, Barselona je divan grad i uživao sam tamo, restorani, navijači svuda... Definitivno mi je pomoglo da se upoznam sa evropskom košarkom", govori Egzum.

Mnogo lekcija u evropskoj košarci te spreme za NBA.

"Naučiš igru. Očigledno se trudite da pobedite u svakoj utakmici, ali uvek će izvesti najboljih pet. Nekad ćeš da uđeš sa klupe, meni se to mnogo dešavalo kao NBA igraču... Moraš da nađeš način kako možeš da pomogneš, učiš igre, različite akcije, rotacije... Sve", priča Egzum.

Imao je tu (ne)sreću da ga vode dva vrhunska košarkaška uma i ujedno vrlo zahtevna trenera, učenik Šarunas Jasikevičijus i učitelj Željko Obradović. I to mu je bilo važno za upoznavanje sa evropskim trenerima. 

"Meni je bilo dobro. Vidite kako Željko (Obradović) reaguje na igre, ali on dolazi iz mesta sa puno strasti i svi tamošnji evropski treneri sa puno strasti igraju utakmicu i žele pobedu", rekao je Australijanac.

Nije moglo da se izbegne pitanje o plej-of seriji sa Real Madridom, gde je on bio povređen posle velike tuče i rvačkog zahvata Geršona Jabuselea.

"Okrenuo sam drugi list. Šta mogu da kažem? Bilo, desilo se, okrenuo sam novu stranicu prema NBA i fokusiran sam samo na ono što sada mogu", zaključio je Dante.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke