Egzum objasnio zašto je potpisao za Partizan!

Autor: Darko Mitrović
subota 16.07.2022.
11:39
Izvor: Sportske.net, BC Partizan TV

Takvo iskustvo još nije imao.

Screenshot/YouTube/BC Partizan TV
Screenshot/YouTube/BC Partizan TV

Povezane vesti

Velika pojačanja doveo je Partizan tokom ovog leta, ali spisak još nije kompletiran. Dok navijači crno-belih čekaju Pengosa ili Papapetrua, doskorašnji bek Barselone Dante Egzum se već uveliko sprema za dolazak u Beograd, s obzirom da je ozvaničio saradnju sa crno-belima.

Juče je govorio za klupsku televiziju, gde je odmah objasnio zašto je izabrao Partizan.

''Dopala mi se moja prva sezona u evropskoj košarci. Hteo sam da nastavim u Evropi i zato sam potpisao za Partizan. Navijači su me oduševili. Dobar je osećaj biti u Evroligi, igrati u toliko različitih dvorana, protiv raznih trenera. Veliko iskustvoza mene i želim tako da nastavim. Zato sam potpisao za Partizan'', rekao je Egzum.

Jedna njegova ranija izjava o navijačima Partizana se ovih dana objavljuje  na društvenim mrežama, pa se mnogi pitaju ko mu je prvi pokazao kakvu atmosferu ''Grobari'' prave na utakmicama crno-belih.

''Sa mnogima sam pričao o navijačima Partizana, ali nisu prvi bili ni Najdžel (Vilijams-Gos), ni Džok (Lendejl). Još u Australiji kada sam imao 15 ili 16 godina, imao sam saigrača koji je iz Srbije. On mi je pričao da ne postoji ništa kao utakmice Partizana. Znam da je i Džok Lendejl bio u Partizanu. Jedva čekam da istrčim na prvoj utakmici Evrolige pred navijače. Mnogo toga sam čuo i video'', objašnjava Egzum.

Poznat je kao igrač koji može da igra od plejmejkera do krila, ali šta je to što njemu najviše odgovara i šta će doneti Partizanu sledeće sezone?

''Ideja kada sam došao ovde je da donesem tu agresivnost. Očekujem da igram malo više na poziciji plejmejkera da uposlim saigrače. Obožavam da igram u tranziciji, da trčim, da dođem do reketa i tu kreiram. Pokazaću to tokom ove sezone. U odbrani mogu da branim tri pozicije. Igraću čvrsto svaku utakmicu. To mi je cilj'', naglasio je Egzum.

Postoji i još jedan razlog zbog kog se može očekivati da Egzum bude još bolji nego u Barseloni prošle sezone.

''Prošle sezone sam se priključio ekipi u decembru. Sada će to biti jedan normalan, svež početak, biću od početka u sistemu'', zaključio je Egzum.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke