Eh, da je tu Kampaco - "Horor" brojke Zvezdinog tandema plejmejkera dovoljno govore koliko fali Argentinac

Autor: Lazar Nikolić
sreda 01.02.2023.
00:07
Izvor: Sportske.net

Tek kada se pogleda statistika vidi se koliko Zvezdi fali Kampaco.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Došao je Fakundo Kampaco u Crvenu zvezdu kao najzvučnije pojačanje u istoriji šampiona Srbije i AdmiralBet ABA lige. Nakon njegovog dolaska ambicije crveno-belih naglo su porasla, a plasman u Top 8 Evrolige delovao kao realnost.

A onda je usledio šok, nemogućnost da se argentinski organizator igre registruje za Evroligu sve do početka februara.

Nekako se Zvezda nosila sa evroligašima i bez pomoći Kampaca, ali se u poslednje tri utakmice u poptunosti primećuje koliko ekipi Duška Ivanovića nedostaje najbolji košarkaš AdmiralBet ABA lige za mesec januar.

Crveno-beli su vezali tri evroligaška poraza, od Žalgirisa i Virtusa u gostima i Partizana kod kuće, a za sve te tri utakmice zajedničko je loše izdanje rezervnih plejmejkera crveno-belih.

Nemanju Nedovića ne možemo računati u organizatore igre, jer je Zvezdin bek prvenstveno poenter, tako ćemo Luku Vildozu svrstati u startnog, a Stefana Markovića i nedavno oporavljenog Nikolu Ivanovića u njegove zamene.

I dok Vildoza blista iz meča u meč, potpuno suprotno važi za Ivanovića i Markovića.

Par Zvezdinih plejmejkera u poslednje tri evroligaške utakmice ima očajnu zajedničku statistiku. Postigli su ukupno svega 2 (DVA) poena, imali pet asistencija, uz katastrofalan indeks korisnosti -5!

Tek oporavljeni Ivanović vratio se u tim protiv Žalgirisa  i tada ostao bez poena, upisao tri asistencije i imao indeks korisnosti četiri. Na istoj utakmici Marković nije ima ni poen, niti asistenciju, a otišao je u debeli minus od 6 indeksinih poena.

Protiv Partizana ovaj tandem upisao je jedine poene na prethodne tri utakmice u Evroligi, dva poena ubacio je Ivanović. Nije imao crnogorski plej asistenciju, a opet mu je indeks bio 4. Marković je u "večitom" derbiju imao malu minutažu. Opet je ostao bez poena i asistencija, a ovoga puta indeks korisnosti bio mu je -3.

I za kraj večerašnja utakmica protiv Virtusa. U njoj su bili podjednako loši, baš kao i većina igrača u crveno-belom. Obojica plejmjkera imali su nula poena, po jednu asistenciju i indekse korinosti -2.

Moraće nešto da se menja, jer dok Zvezda čeka Kampaca proći će joj svi vozovi za plej-of.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke