EK - Alimpijević osvojio Pariz!

Autor: Darko Mitrović
utorak 21.11.2023.
23:30
Izvor: Sportske.net

Prvi poraz lidera.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

U Grupi A Evrokupa više nema neporaženih ekipa. Do večeras je to bila ekipa Pariza, ali njihov niz od sedam uzastopnih pobeda prekinuo je turski Bešiktaš pod vođstvom srpskog trenera Dušana Alimpijevića.

Bešiktaš je kao gost slavio sa 68:63 i učvrstio se na drugom mestu ove grupe sa šest pobeda i dva poraza, iza Pariza koji sada ima skor 7-1.

Parižani su na poluvremenu vodili sa devet poena razlike, a Alimpijevićev tim je do pobede došao posle preokreta u drugom poluvremenu i izvanredne igre u odbrani, s obzirom da je u drugih 20 minuta primio samo 23 poena.

Mičel je sa 16 poena i 10 skokova bio najefikasniji u ekipi Bešiktaša, dvocifren je bio i Arslan sa 15 poena, a domaće su predvodili Ti Džej Šorts sa 22 i Hifi sa 19 poena.

U istoj grupi Vulvsi su kao gosti savladali Hamburg sa 84:71 i tako upisali četvrtu pobedu, a nemačkom timu je ovo sedmi poraz.

I u Grupi B večeras je odigran derbi, odnosno duel dve prvoplasirane ekipe. Kluž je u Rumuniji dočekao branioca trofeja, ekipu španske Gran Kanarije, ali neizvesnosti nije bilo. ''Granka'' je pokazala da je najbolja u ovoj grupi, slavila je sa 92:70 i s obzirom na večerašnji poraz Pariza, ostala je jedina neporažena ekipa u obe grupe Evrokupa.

Landesberg je sa 26 poena predvodio Gran Kanariju do pobede, a Hap je upisao 13 poena i 9 skokova. Kod domaćih se istakao Džons sa 18 poena i 7 asistencija.

Podsetimo, ranije večeras je Budućnost u Podgorici savladala Trento posle produžetka sa 98:96, na debiju novog trenera Žakelja.

-

Standings provided by Sofascore
-

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke