EK - Budućnost i Cedevita u TOP 16

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 27.12.2017.
21:51
Izvor: Sportske.net

Za razliku od Partizana koji je neslavno završio prvu rundu takmičenja u Evrokupu, ABA ligaši iz Podgorice i Zagreba obezbedili su plasman dalje.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Košarkaši Partizana završili su takmičenje u Evrokupu kao poslednjeplasirani tim u Grupi C sa samo jednom pobedom iz deset odigranih mečeva.

Za razliku od crno-belih, ekipe Budućnosti i Cedevite obezbedile su plasman u TOP 16 fazu takmičenja.

Podgoričani su večeras u "Morači" savladali Lijetkabelis rezultatom 76:62 (14:17, 21:12, 22:20, 19:13), pa će kao treća ili četvrta ekipa iz Grupe B u TOP 16 fazu.

Ekipu Aleksandra Džikića do plasmana u narednu rundu takmičenja vodili su Kajl Gibson (17 pts, 5 as) i Nikola Ivanović (12 pts, 3 sk, 3 as), a dvocifren poenterski učinak ostvarili su još Zoran Nikolić (10 pts, 4 sk) i Suad Šehović (10 pts, 4 sk).

Ukoliko Ređo Emilija u poslednjem meču 10. kola Grupe B savlada Bajern, ekipa Budućnosti ide dalje kao četvrta. U suprotnom Podgoričani idu kao treći u narednu fazu takmičenja.

Cedevita je ubedljivom pobedom nad ekipom Levaloa (94:79) obezbedila plasman u sledeću fazu takmičenja kao treća iz Grupe A.

"Vitaminima" je pomogao Uniks koji je u utorak slavio na gostovanju Torinu i tako omogućio Cedeviti da se večeras probije do trećeg mesta na tabeli.

Amerikanac Vil Čeri (19 pts, 4 as) i reprezentativac Bosne i Hercegovine Džanan Musa (17 pts, 4 sk) bili su najefikasniji u pobedničkom sastavu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke