EK - Cedevita Olimpija na 0-9, Čanak i Birčević poraženi u produžetku

Autor: Darko Mitrović
sreda 29.11.2023.
21:00
Izvor: Sportske.net

Večeras su na programu utakmice devetog kola Evrokupa.

2021 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2021 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Prve dve utakmice večerašnjeg programa su završene, a posebno zanimljivo je bilo u duelu rumunskog Kluža i litvanskog Lijetkabelisa. Njihov meč rešen je u produžetku, pošto je u regularnom toku bilo 97:97, a posle dodatnih pet minuta Kluž je slavio sa 120:111. Domaći su i u finišu regularnog toka bili bliži pobedi, vodili su sa 97:94, ali je Čankov tim uspeo da sa linije penala stigne do izjednačenja i produžetka.

Ovo je sedma pobeda Kluža u devet odigranih kola i rumunski tim se učvrstio na drugom mestu na tabeli Grupe B, iza vodeće Gran Kanarije, a Lijetkabelis, koji sa klupe vodi Nenad Čanak, pretrpeo je peti poraz.

Bivši igrač Bajerna i podgoričke Budućnosti Di Džej Sili je sa 25 poena bio najbolji u pobedničkoj ekipi, a gostima nije bilo dovoljno 29 poena Sirvidisa i 22 Orelika. Bivši reprezentativac Srbije Stefan Birčević koji je dve sezone proveo u Klužu, večeras je protiv svog bivšeg kluba upisao dva poena.

A u Ljubljani ništa novo. Cedevita Olimpija koja u AdmiralBet ABA ligi ima zapažene rezultate, u Evrokupu i dalje ne može nikoga da pobedi. Najnoviji, deveti poraz u nizu pretrpela je večeras na svom terenu od Pariza rezultatom 93:77.

Tokom prvog poluvremena Ljubljančani su se i držali rezultatski u igri, ali je u nastavku došao do izražaja veliki kvalitet gostujućeg tima.

Ti Džej Šorts sa 17 i Hifi sa 15 poena su po običaju bili najefikasniji kod Parižana koji sada imaju skor 8-1 na prvom mestu Grupe A. U Cedevita Olimpiji najbolji Kobs sa 21, Stjuart sa 17 i Blažič sa 14 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke