EK - COL na 0-10, porazi Čanka i Alimpijevića, Ferel se već isplaćuje Podgoričanima!

Autor: Darko Mitrović
sreda 06.12.2023.
20:16
Izvor: Sportske.net

Podgoričani drugi put ove sezone savladali Čankov tim.

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

Košarkaši Budućnosti ostvarili su večeras četvrtu pobedu u Grupi B Evrokupa. Oni su u meču desetog kola kao gosti savladali Lijetkabelis koji sa klupe vodi Nenad Čanak, rezultatom 83:81.

Vodila se ravnopravna borba u najvećem delu meča u Panevežisu, a možda i ključne poene je postigao Jogi Ferel sa linije penela u finišu meča.

Ne samo zbog toga, Ferel je ostavio vrlo dobar utisak posle nedavnog dolaska u ekipi Budunosti i večerašnji meč je završio sa 14 poena za 22 minuta na terenu. Najefikasniji u podgoričkoj ekipi bio je Džons sa 18 poena i 6 skokova.

Kod domaćih najbolji Orelik i Sirvidis sa po 21 poenom. I Lijetkabelis sada ima skor 4-6, ali je Budućnost u prednosti zbog boljeg međusobnog skora.

U ostalim mečevima 10. kola Evrokupa koji su večeras završeni, najubedljiviji je bio Pariz, koji je kao gost savladao ekipu Vulvsa sa 110:79, uz po 24 poena Hifija i Šortsa, a Šorts je dodao i 11 asistencija.

Pariz sada na vrhu tabele Grupe A ima skor 9-1, Vulvsi su na 4-5.

U istoj grupi, derbi je odigran u Istanbulu, gde je Alimpijevićev Bešiktaš pred svojim navijačima poražen od Huventuda rezultatom 85:81. Ovo je četvrti poraz Bešiktaša, a Huventud je upisao petu pobedu u deset mečeva.

Feliz je bio najbolji u ekipi iz Badalone sa 21 poenom, 7 skokova i 5 asistencija, a Bešiktašu nisu bili dovoljni Metjuz sa 28 i Nidam sa 22 poena i 7 asistencija.

A Cedevita Olimpija je odavno digla ruke od ovog takmičenja i jedva čeka da završi svoje učešće u Evrokupu. Večeras su Ljubljančani upisali i deseti poraz u isto toliko mečeva, ovoga puta od Hapoela iz Tel Aviva sa 95:80.

Najefikasniji u ekipi Hapoela bio je Oar sa 17 poena i 6 skokova, a  bivši košarkaš Partizana Brajan Angola ga je pratio sa 15 poena i 5 skokova. Ljubljančane je predvodio Jaka Blažič sa 21 poenom i 8 skokova.

Izraelski tim sada ima skor 7-2, Cedevita Olimpija je na 0-10.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke