EK - Patnja u Areni, Partizan izgubio dobijenu utakmicu!

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 20.04.2022.
22:41
Izvor: Sportske.net

Neverovatno šta su košarkaši Partizana ispustili u regularnom delu utakmice...

Starsport - Pedja Milosavljevic
Starsport - Pedja Milosavljevic

Povezane vesti

Poraz Partizana nakon produžetka u osmini finala Evrokupa od Bursaspora, bilo je u regularnom delu 84:84, na kraju - 95:103.

Nervoza od starta za Partizan. 

Dudžinski je ubacio pet uzastopnih poena, a Partizan se oslonio na ofanzivni skok što govori i broj upućenih šuteva na kraju prve deonice, Partizan ih je imao 25, a gosti 13, ali niko nije vodio - 20:20. 

Dakle, gostima je sve ulazilo, Partizanu baš slabo, Panter nije pogađao iz igre, Nidam je na drugoj strani pogodio dve neverovatne trojke...

Trifunovićeva trojka sa devet metara je bila ključna da se Partizan malo razbudi i u odbrani, ali je i dalje bilo problema u napadu. Za razliku od Partizana, Bursa je u jednom trenutku šutirala trojke 5 od 8, pa je to bio razlog egala u ovoj utakmici. 

Ipak, opet se probudio Aleksa Avramović, pogodio je trojku za 32:29, ali nije vredelo, ponovo su gosti pogađali, a nakon trojke Endrjuza bilo je 35:37. No, Dalas Mur je bio taj koji je rešio da završi trojkom četvrtinu, to je i učinio.

Nije Partizan najbolje počeo treću četvrtinu, ali je crno-bele probudio Panter trojkom uz dodatno slobodno bacanje za 42:41, bili su to njegovi prvi poeni iz igre nakon pet promašaja u prvom poluvremenu. 

Ipak, Bursa je odigrala fantastičnih par minuta nakon toga, stigli su do 42:49, nervoza je bila sve veća jer nisu ulazili šutevi za tri poena...

Bilo je i plus 9 za goste, ali je onda na scenu stupio Kevin Panter sa još dve trojke (posle jedne je imao još jedno dodatno slobodno bacanje) i doveo je Partizan do minusa od samo dva poena. 

Teško je bilo ovo veče za Partizanove košarkaše, trener Alimpijević je postavio ekipu na fantastičan način i na poslednji odmor pred četvrtinu su otišli sa 4 poena prednosti nakon što je Avramović pogodio dvojku uz dodatno slobodno bacanje. 

Avramović je pogodio trojku za 65:66 za neverovatnu buku u Areni, a onda je Madar vratio prednost Partizanu u kontri, Alimpijević je odmah morao da traži tajm-aut. Malo je trebalo publici koja je impresionirala svakog stranog komentatora, podigli su i igrače Partizana koji su zaigrali daleko bolju odbranu u ključnim trenucima utakmice.

Nije vredelo, Željko je morao da traži tajm-aut kada su gosti počeli da ređaju trojke, vratili su prednost, imali 69:72, sve je mirisalo na veoma neizvesnu završnicu. Ledej je pogodio novu trojku, a onda prasak u Areni nakon fantastične role Jama Madara, pogodio je dvojku uz bacanje, a Partizan je imao 77:72 na minut do kraja kada je Avramović trebalo samo da položi loptu u koš, ali je želeo da zakuca, trebalo je već tada završiti utakmicu.

Ipak, ušlo se u neizvesnost, posebno kada je Madar napravio faul u napadu pri rezultatu 84:81 na devet sekundi do kraja, a onda je Holand pogodio svoju treću trojku za izjednačenje. Panter na drugoj strani nije pogodio trojku, pa smo otišli u produžetke. 

Nervoza je bila vidljiva i u produžetku, Partizan bez poena u prvom minutu, a onda trojka Ledeja za 87:86. Ipak, gosti su pogodili preko Endrjuza trojku, na drugoj strani Avramović je promašio, a onda ponovo trojka Holanda za 95:89.

Bilo je prekasno, ni penal završnica nije pomogla, jasno je da će Partizan put do Evrolige tražiti na drugom mestu. 

U Partizanu Avramović 23 poena, Lesor 20, Panter 13, kod gostiju Endrju Endrjuz je imao 24 poena, 10 asistencija i 8 skokova, Bitim 20 poena i 10 skokova, kao i 5 asistencija, a Holand je dodao 17 poena, čini se da su oni njegovi bili baš najbitniji. 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke