EK - Teo odličan, Virtus nastavlja da deli lekcije, Mornar poklekao u finišu

Autor: Darko Mitrović
sreda 20.01.2021.
21:15
Izvor: Sportske.net

Tim Saleta Đorđevića ne posustaje u Evrokupu, gde nema nijedan poraz od početka sezone.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

U utakmici drugog kola Grupe G Top 16 faze Evrokupa, italijanski Virtus iz Bolonje savladao je večeras kao gost ekipu francuskog Burža sa 99:87.

Tokom prvog poluvremena vodila se manje-više ravnopravna borba, a u nastavku Virtus nije dozvolio domaćinu da ugrozi njegovu prednost.

Miloš Teodosić odigrao je još jedan odličan meč, upisao je 21 poen, 6 asistencija i tri skoka, a efikasniji od njega bio je samo Hanter sa 23 poena i 11 uhvaćenih lopti. Stefan Marković se i ovoga puta istakao asistencijama, imao ih je ukupno osam, uz pet poena i tri skoka. Kod domaćina najbolji Danilo Anđušić sa 19 poena, pet skokova i četiri asistencije.

Virtus se učvrstio na prvom mestu u grupi sa skorom 2-0, Burž je poslednji sa dva poraza.

U isto vreme, Mornar je u Baru vodio veliku borbu sa španskom Andorom u drugom kolu Grupe H, ali su gosti u finišu bili bolji i trijumfovali su rezultatom 74:71.

Ovo je Baranima prvi poraz u grupi, pošto su u prvom kolu kao gost savladali Gran Kanariju, a Andora je ostvarila svoju prvu pobedu.

Amerikanac Hana je sa 16 poena bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi, a pratio ga je bivši centar Partizana Artsjom Parahovski sa 12 poena i sedam skokova.

U ekipi Mornara ubedljivo najbolji Džejkob Pulen sa 22 postignuta poena.

U ovoj grupi vodeći je Uniks iz Kazanja sa dve pobede u prva dva kola, a najnoviju je ostvario ranije danas na svom terenu protiv Gran Kanarije (73:62).


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke