EK - Ubedljiv poraz Mornara, i Unikaha u seriji poraza

Autor: Darko Mitrović
sreda 27.01.2021.
20:38
Izvor: Sportske.net

Barani posustaju...

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Nekoliko dana posle poraza od Crvene zvezde u ABA ligi, ekipa Mornara upisala je još jedan poraz na svom terenu, ovoga puta u trećem kolu Top 16 faze Evrokupa.

Barani su večeras dočekali ruski Uniks iz Kazanja, ali nisu bili ni blizu trijumfa. Gosti su slavili sa 87:70, što je drugi uzastopni poraz Mornara u Grupi H, posle startnog trijumfa nad Gran Kanarijom. Uniks je nastavio sa pobedama, ima maksimalan učinak u prva tri kola i deluje da se neće postavljati pitanje ko će iz ove grupe kao prvoplasirani u četvrtfinale.

Kenan je sa 18 poena bio najbolji u pobedničkoj ekipi, Morgan je upisao 14, a Holand 13 poena. Kod Barana, Vajthed ponovo najefikasniji sa 17 poena, Gejbrijel je upisao 12.

Za to vreme, poraz na svom terenu doživela je i Unikaha, koja je izgubila od francuskog Nantera rezultatom 92:83. Ovaj meč je odigran u okviru trećeg kola Grupe E, bio je to susret ekipa koje su u prva dva kola beležile samo poraze.

Večeras je Nanter bio bolji, pa je Unikaha ostala usamljena na dnu tabele, iza Huventuda (3-0), Monaka (2-1) i Nantera (1-2).

Francusku ekipu su večeras do prve pobede predvodili Kordnije sa 24 i Voren sa 21 poenom, a bivši igrač Mege Alfa Kaba je ostvario dabl-dabl učinak, od 15 poena i 10 skokova. U Unikahi najbolji Abromaitis sa 26 poena i pet skokova, pratio ga je Brizuela sa 17 poena i pet skokova.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke