EK - Uspešan debi Obradovića, Cedevita sve bolja!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 16.11.2016.
21:31
Izvor: Sportske.net

Srpski košarkaški trener Saša Obradović debitovao je pobedom na klupi Lokomotive Kubanj, a ABA ligaši su ponovo imali loše veče u Evrokupu izuzev Cedevite koja je savladala Gran Kanariju.

Beta/ABA liga/Cedevita/Ev
Beta/ABA liga/Cedevita/Ev

Povezane vesti

Prvi su na teren od ABA ligaša izašli košarkaši Union Olimpije koji su u okviru petog kola gostovali Lokomotivi Kubanj u Krasnodaru.

Union Olimpija ni ovoga puta nije uspela da stigne do pobede pošto je kao gost izgubila od Lokomotive našeg Saše Obradovića rezultatom 77:64 (23:18, 16:13, 18:17, 20:16).

Na zvaničnom debiju Saše Obradovića na klupi Lokomotive sastav iz Krasnodara nije imao nikakvih problema sa "Zmajčekima" koje je večeras predvodio Mirko Mulalić sa 18 poena i 6 skokova.

U ekipi Saše Obradovića izdvojio se Mardi Kolins sa 15 ponea, 8 skokova i 6 asistencija, a recimo i to da je ovo bio prvi trijumf "Lokosa" u Evrokupu posle tri vezana poraza.

Budućnost VOLI je kao domaćin poražena od Mursije rezultatom 75:86 (21:15, 20:20, 20:23, 14:28) iako je imala prednost tokom većeg dela meča.

Još jednu odličnu partiju u dresu Budućnosti prikazao je bivši košrakaš Crvene zvezde Markus Vilijams koji je Mursiji ubacio 23 poena, a podelio je i 4 asistencije.

Markus Vilijams
Beta/ABA liga/Budućnost Voli/Savo Prelević/Ds

Budućnost nakon petog uzastopnog poraza u Evrokupu ostaje zakovana za dno tabele Grupe C, baš kao i Union Olimpija koja je na 0-5 u Grupi D.

Poraz na domaćem terenu pretrpeo je i ABA ligaš iz Skoplja koji se prethodnih dana susreo sa velikim problemima. MZT je pred duel sa Lijetkabelisom ostao bez trenera i dvojice igrača, a ostatak ekipe je novčano kažnjen zbog loših rezultata.

Sve što je Uprava preduzela nije dalo rezultata, pošto je Lijetkabelis slavio u Skoplju rezultatom 87:80 (21:20, 25:12, 16:17, 25:31) nanevši tako peti uzastopni poraz poslednjeplassiranoj ekipi Grupe A.

Jedinu pobedu od ABA ligaša koji se takmiče u Evrokupu večeras je uspela da ostvari zagrebačka Cedevita.

"Vitamini" su posle lošeg starta u Evrokupu i dva vezana poraza nanizali tri trijumfa, poslednji večeras protiv španske Gran Kanarije koja je do danas bila bez poraza.

Miro Bilan Cedevita
Beta/ABA liga/Cedevita/Ev

Cedevita je slavila rezultatom 97:90 (24:19, 22:29, 21:26, 30:16) pokazavši ako da je u potpunosti prevazišla krizu sa starta sezone kada je u Evrokupu pretrpela dva poraza, a u ABA ligi igrala po sistemu "toplo-hladno".

Povratnik u redove šampiona Hrvatske Marko Tomas predvodio je Cedevitu do treće pobede u nizu sa 22 poena i 3 skoka, a pratio ga je Rašad Džejms sa 19 poena, 3 skoka i 3 asistencije.

U timu Veljka Mršića večeras je debitovao Džon Šurna, Amerikanac litvanskog porekla koji je za sedam i po minuta na parketu postigao 3 poena i upisao 1 skok.

Nakon tri uzastopne pobede u Evrokupu Cedevita ima skor 3-2 i zauzima drugo mesto u Grupi A iza prvoplasiranee Gran Kanarije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
HEJ PJANO21
Thursday, 17.11.2016
06:13

U ovoj ABA ligi nema ni jedan ozbiljan klub osim Zvezde, ostali ne mogu grupu proći u EK, a hteli bi EL. Strašno!