EK - Valensija još jednom preslišala Bajern

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 11.03.2015.
22:49
Izvor: Sportske.net

Nakon večerašnjih revanš susreta osmine finala Evrokupa dobili smo osam klubova koji će nastaviti borbu za trofej i mesto koje vodi u Evroligu. Iznenađenja nije bilo a Valensija je kao i pre sedam dana deklasirala Bajern.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

U utorak je odigrana prva od osam utakmica 1/8 finala Evrokupa a večeras su na programu bili preostali revanš susreti ove faze takmičenja.

Revanš utakmice potvrdile su dominaciju klubova koji su ostvarili trijumfe u prvim susretima pa tako nijedna ekipa koja je jurila deficit nije uspela da ga nadoknadi.

Pred početak eliminacione faze verovalo se da će Bajern i Valensija odigrati dva neizvesna meča ali se ispostavilo da Bavarci nisu bili kadri da se suprotstave španskom sastavu.

Utakmicu u Valensiji dobio je domaćin rezultatom 80:58 a večeras je tim naših Vladimira Lučića i Nemanje Nedovića bio još ubedljiviji.

Valensija je u Minhenu uspela da slavi rezultatom 60:94 (20:28, 11:22, 10:20, 19:24) i tako deklasira ekipu Bajerna u dva susreta.

Nemanja Nedović postigao je 11 poena i ostvario 3 skoka i 3 asistencije u trijumfu gostiju, dok je Vladimir Lučić upisao 5 poena.

U timu Svetislava Pešića Vasilije Micić je postigao 8 poena, Duško Savanović 4, a Vladimir Štimac se nije upisao u strelce.

Parovi četvrtfinala Evrokupa:

Uniks Kazanj - Lokomotiva Kubanj
Gran Kanarija - Pinar Karšjaka
Banvit - Pari Levaloa
Himki - Valensija

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke