Ekipa sa karakterom! Zvezda od ''minus 16'' do ''plus 15'' i pobede u derbiju!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 17.10.2021.
22:59
Izvor: Sportske.net

Zvezda loše počela, a onda je ušla u prepoznatljivi ritam.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

U jednom od derbija četvrtog kola AdmiralBet ABA lige, košarkaši Crvene zvezde savladali su večeras u dvorani ''Aleksandar Nikolić'' ekipu Cedevita Olimpije rezultatom 79:64.

Ovo je Zvezdina treća pobeda u prva četiri kola, a Ljubljančani su pretrpeli i drugi poraz.

Tokom većeg dela prvog poluvremena se činilo da će gosti napraviti mnogo više problema aktuelnom šampionu koji je delovao umorno posle napornog meča u Moskvi protiv CSKA.

U tom periodu ekipa Dejana Radonjića nije imala raspoloženog igrača u napadu, mada je Davidovac pogodio dve trojke, a uz njega još je samo Luka Mitrović uspevao da napravi probleme Cedevita Olimpiji, u čijim redovima su utakmicu odlično započeli Luka Rupnik i Melvin Edžam.

Gosti su u uvodnim minutima poveli sa 14:4, da bi u drugu četvrtinu ušli sa sedam poena prednosti - 24:17. Bolja igra Ljubljančana je posebno došla do izražaja početkom druge četvrtine kada su uspeli da dođu i do maksimalnih 16 poena razlike, bilo je 35:19 za Cedevita Olimpiju.

Ali, onda Zvezda počinje da se budi, a za to su najzaslužniji bili Ostinm Holins i Nikola Kalinić koji su postigli po dve trojke, potom pogađali i slobodna bacanja i Zvezda je već do poluvremena, uz energičniju igru u odbrani, uspela da napravi preokret i stigne do minimalnog vođstva od 40:39 na isteku 20 minuta igre.

Cedevita Olimpija je početkom trećeg kvartala uspela ponovo da dođe do izražaja, poveli su gosti sa 48:42, ali kako se bližio kraj tog dela igre, Zvezda je ponovo topila prednost rivala i uz zvuk sirene na kraju trećeg kvartala je stigla do novog preokreta - 56:55.

Držali su se gosti još par minuta početkom poslednje deonice, a onda je Pulen ušao u probleme sa prekršajima, pa je zbog petog faula i morao da izađe iz igre, a Zvezda je nošena podrškom publike uvećavala prednost koja je postala i dvocifrena u samom finišu.

Holins i Mitrović su sa po 13 poena bili najefikasniji u Zvezdi, Ivanović je upisao 11, koliko i Nikola Kalinić. Ipak, Kalinićev učinak bio je specifičan jer je uz 11 poena upisao i 12 skokova, a za dva poena šutirao je 0/10! Zato je pogađao trojke kada je to bilo najvažnije, tri iz pet pokušaja.

Kod gostiju Blažič 14, Edžam je upisao 13, a Rupnik 11 poena.

*


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke