EL - ALBA i PAO iznenadili, još jedno Nedovićevo veče!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 03.12.2020.
23:04
Izvor: Sportske.net

Važne pobede ostvarili su večeras na teškim gostovanjima.

EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS
EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS

Povezane vesti

Za razliku od Crvene zvezde, koja je poražena na gostovanju Makabiju (81-76), uspešni na gostujućim terenima večeras su bili ALBA i Panatinaikos.

ALBA je pogotovo iznenadila, jer je bila prilično ubedljiva protiv Valensije, na kraju je slavila sa 100:92, ali je domaćin u poslednjoj četvrtini uspeo da ublaži poraz, pošto je prednost ekipe iz Berlina iznosila i dvadesetak poena razlike.

Grendžer sa 17, Sikma (12 skokova) i Timan sa po 15 poena predvodili su goste do trijumfa. Hermanson i Prepelič sa po 13 poena bili su najefikasniji u Valensiji, a Nikola Kalinić je upisao deset poena.

Iznenadio je i Panatinaikos, koji je slavio u Milanu sa 80:77 i tako zajedno sa Albom krenuo u beg za začelja tabele. Tokom prvog poluvremena nije mirisalo na iznenađenje, Milano je posle 20 minuta igre vodio sa 42:30, ali u nastavku drugačija slika na terenu, gosti iz Artine su uhvatili rezultatski priključak i u uzbudljivom finišu uspeli da stignu do pobede.

Nemanja Nedović je protiv svog bivšeg kluba sa 16 poena i četiri asistencije bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi, Mitoglu i Papapetru su ga pratili sa po 14 poena. U Milanu, Panter 16, Dilejni 14 poena, Vladimir Micov dva, uz tri skoka i dve asistencije.
-
Baner
 
Standings provided by SofaScore LiveScore
   

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke