EL - Barsa rutinski sa Efesom, Žalgiris preokrenuo -15, Laso se vratio pobedom!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 05.10.2023.
22:36
Izvor: Sportske.net

Evo šta se dešavalo u Evroligi...

EPA-EFE/Enric Fontcuberta
EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Povezane vesti

Barselona je trijumfalno krenula u novu sezonu Evrolige. Izabranici Rožera Grimaua su uspeli da slave protiv Efesa 91:74, ponajviše zahvaljujući odličnoj roli u poslednjoj četvrtini kada je rešeno pitanje pobednika. 

Neizvesno je bilo tokom prve deonice, da bi tokom druge Barselona imala i 9 poena viška. 

Ipak, u trećoj je prednost počela da se topi, gosti su i poveli u jednom trenutku, ali je ekipa Barselone uspela da vrati ozbiljniju prednost početkom poslednje deopnice. 

Ernangomez je briljirao, u poslednjoj deonici je upravo on bio taj koji je pokrenuo Barsu, na kraju je domaćin slavio sa čak 17 poena razlike. 

Vili Ernangomez 18 poena, Jan Veseli je dodao 16, Laprovitola 13. Na drugoj strani Larkin 16 poena, imao je 12 asistencija. 

Kalinić je imao 4 poena i 3 skoka. 

Trijumfalno je počeo i Bajern, oni su u derbiju Nemačke savladali Albu 80:68, i to posle velikog preokreta. Imala je Alba čak 11 poena viška u jednom trenutku, vodili su 33:44 pred kraj prvog poluvremena, ali su onda brzo poklekli. 

Devin Buker je bio taj koji je preuzeo stvari u svoje ruke u trećoj deonici, a onda su preuzeli Bolmaro i Vajler-Bab, pa je očas posla bilo 61:51 za domaćina. 

Odradio je Bajern rutinski posao do samog kraja, dovoljno za prvu pobedu.

Silvajn Francisko je imao 17 poena kod pobednika, Bonga je dodao 11, a kod poraženih Timan i Olinde su imali po 12 poena.  

Virtus iz Bolonje je ispustio pobedu. 

Oni su na svom terenu dočekali Žalgiris i dokazali su odmah da neće biti među favoritima ove sezone za Top 8. Poraženi su rezultatom 79:82.

Imali su domaći i dvocifrenu prednost u jednom trenutku (26:15), potom je prednost rasla i dostigla maksimalnih +15 (40:15), da bi onda prosto počela da se topi. Gosti su stigli do preokreta u poslednjoj deonici, trojkom Kinana Evansa su izjednačili na 73:73, da bi Ulanovas i Evans na kraju imali mirne ruke u završnici i doneli su pobedu svom timu. 

Mogli su domaći do preokreta, Džordan Miki je pogodio za 79:80, ali ništa više od toga. 

Miki je kod domaćina imao 18 poena, Šengelija je dodao 17, po 12 su imali Kordinije i Dobrić. Evans 25 poena za Žalgiris. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke