EL: Baskonija produbila krizu Zenita, Fener ubedljiv protiv Žalgirisa

Autor: Aleksandar Golubović
četvrtak 18.03.2021.
20:33
Izvor: Sportske.net

Bivši košarkaš Partizana stigao do dabl-dabla.

Epa/Erdem Sahin
Epa/Erdem Sahin

Povezane vesti

Košarkaši Fenerbahčea ubedljivo su slavili na svom terenu protiv Žalgirisa 81:64 u meču 30. kola Evrolige zahvaljujući izvanrednoj partiji Jana Veselog.

Češki košarkaš je za nešto više od pola sata na terenu ostvario dabl-dabl učinak od 21 poena, 10 skokova i pet asistencija, a pratili su ga De Kolo sa 16 i Per sa 12 poena.

Gosti iz Kaunasa su nešto bolje počeli meč, a Fenerbahče je stigao do izjednačenja tek polovinom deonice kada je Nando De Kolo pogodio trojku.

Francuski košarkaš je za kratko vreme pogodio još dve trojke dovevši Fener na plus šest, a nakon trojke Marka Gudurića izabranici Igora Kokoškova su na stigli i do dvocifrene prednosti.

Tokom druge četvrtine Fenerbahče je održavao ovu razliku uz povremene trazaje rivala koji su bili nedeovoljno veliki da ugroze domaći tim.

Prednost je dodatno počela da raste trojkom Dašona Tomasa, a na poluvreme su otišli sa velikih plus 19.

U poslednju četvrtinu se ušlo sa ravno 20 poena viška u korist domaćih, a razlika se popela i na plus 30 kada je Tomas Bartel pogodio trojku.

Gosti nisu dozvolili potpuni potop, pa su meč završili porazom od "samo" 23 poena razlike.

Osim Veselog, De Koloa i Pera zapažen u pobedničkom timu bi je i Gudurić koji je meč završio sa devet poena, dok su dvocifreni u redovima poraženih bili Lekavičijus (12), Valkup (11) i Grigonis (10).

Nešto ranije košarkaši Zenita su nastavili seriju loših rezultata pošto su na svom terenu poraženi od Baskonije 79:75 u meču koji je obeležio Pitersa koji je ubacio 17 poena i Vildoze sa dva menja.

Kod domaćih istakli su se Ponitka sa 15 i dvojac bivših košarkaša Crvene zvezde Kej Si River sa 14 i Bili Beron sa 12 poena.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke