EL - Bobi bez podrške, deveti poraz Zvezde

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 26.03.2015.
22:10
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Crvene zvezde Telekom poraženi su na gostovanju Albi u Berlinu u utakmici 12. kola TOP 16 faze Evrolige. Meč u "O2 Areni" obeležila povreda Markusa Vilijamsa i nova sjajna partija Bobana Marjanovića.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Vicešampion Srbije doživeo je deveti poraz u okviru TOP 16 faze Evrolige pošto je večeras u Berlinu Alba slavila rezultatom 73:68 (22:9, 17:13, 20:27, 14:19).

Ekipa našeg Saše Obradovića zadržala je tako šanse za plasman u četvrtfinale a meč u Berlinu obeležila je nova sjajna partija Bobana Marjanovića ali i povreda Markusa Vilijamsa.

Već na početku utakmice crveno-beli su doživeli peh koji je uslovio razvoj događaja na parketu. Markus Vilijams povredio se prilikom doskoka u šutu za tri, pa je meč završio posle svega pet minuta igre.

Činilo se da povreda nije ozbiljnije prirode ali je trener Dejan Radonjić odlučio da ne rizikuje zbog čega se Markus Vilijams do kraja utakmice nije vraćao na parket.

U takvoj konstelaciji stvari crveno-beli su ostali sa samo dvojicom raspoloženih igrača na parketu što je Alba iskoristila i pre odlaska na odmor stvorila prednost od 17 poena razlike.

Veliki broj grešaka koje su crveno-beli pravili tokom prvih 20 minuta uslovio je da se Alba "odlepi" ali kada je odbrana gostujućeg tima zaigrala na nešto višem nivou prednost "Albatrosa" počela je "da se topi".

Znatno boljom igrom u završnici treće i na početku poslednje četvrtine Zvezda je izjednačila na 61:61 ali je propustila priliku da povede pa je domaćin ponovo preuzeo kontrolu nad utakmicom i stavio tačku na jako važan trijumf.

Zvezdin poraz u Berlinu vrlo je lako objasniti pošto je veliki broj grešaka u zbiru sa samo dvojicom raspoloženih igrača dao očekivan rezultat.

Najefikasniji u ekipi Crvene zvezde Telekom bio je Boban Marjanović koji je upisao novi "dabl-dabl". Centar crveno-belih upisao je 27 poena i 10 skokova a adekvatnu podršku pružio mu je samo Čarls Dženkins koji je dodao 19 poena i 3 asistencije.

Od ostalih izabranika Dejana Radonjića samo je Stefan Jović stigao do učinka vrednog pomena. Plejmejker je u odsustvu Markusa Vilijamsa postigao 9 poena i ostvario 4 asistencije.

Domaći su u svojim redovima imali trojicu igrača sa dvocifrenim učinkom a najefikasniji je bio Marko Banić koji je postigao 18 poena. Pratili su ga Aleks Renfro sa 13 i Leon Radošević sa 10 poena.

Nakon večerašnjeg duela u Berlinu Alba ima skor 6-6 i ostaje u trci za plasman u četvrtfinale, dok Crvena zvezda Telekom ostaje na pretposlednjoj poziciji na tabeli sa 3 pobede i 9 poraza i više nema ni teoretske šanse za plasman u eliminacionu fazu takmičenja.

U narednom kolu crveno-beli gostuju Žalgirisu a potom će ugostiti Panatinaikos u poslednjem kolu TOP 16 faze.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke