EL - 'Brejk' u Barseloni, odluka u Krasnodaru!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 21.04.2016.
22:47
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Lokomotive Kubanj vratili su "brejk" Barseloni pa ćemo ime poslednjeg učesnika fajnal-fora u Berlinu dobiti tek nakon majstorice u Krasnodaru.

vtb-league.com
vtb-league.com

Povezane vesti

Četvrta utakmica četvrtfinalne serije plej-ofa Evrolige između Barselone i Lokomotive Kubanj pripala je gostima iz Krasnodara koji su se na taj način izborili za majstoricu na domaćem terenu.

Lokomotiva Kubanj savladala je katalonski sastav u "Blaugrani" razultatom 92:80 (21:19, 19:16, 11:19, 25:2, 16:4) čime su četvrtfinalnu seriju vratili u Krasnodar gde će biti odigrana peta utakmica.

Gosti iz Krasnodara ušli su u poslednjih 90 sekundi meča sa 5 poena prednosti (73:68) ali je Barselona brzim poenima posle tajm-auta i usled greške igrača Lokomotive uhvatila priključak i smanjila na pola koša razlike (73:72).

Ušlo se u penal završnicu u kojoj je Barselona dobila šansu da se vrati u meč što je uspela u poslednjem napadu zahvaljujući Huanu Karlosu Navaru koji je pogodio "step-bek" šut iz okreta i odveo meč u produžetke.

Činilo se da je psihološki momenat nakon takve završnice prešao na stranu domaćeg tima ali je Lokomotiva neverovatnom serijom trojki razbila domaćina i potvrdila trijumf koji joj je obezbedio šansu da se u majstorici izbori za plasman na fajnal-for.

Ubedljivo najbolji pojedinac večerašnje utakmice bio je Entoni Rendolf koji je sa 28 poena, od kojih 10 u produžetku, predvodio Lokomotivu Kubanj do drugog trijumfa u seriji.

Dvocifren učinak u redovima Lokomotive Kubanj ostvarili su još Fabijen Kozer sa 17, odnosno Malkom Dilejni sa 15 poena, dok su najefikasniji pojedinci u redovima domaće ekipe bili Huan Karlos Navaro (19 pts) i Ante Tomić (18 pts).

Majstorica koja će odlučivati o tome ko će na megdan moskovskom CSKA u polufinalu fajnal-fora biće odigrana u utorak 26. aprila u Krasnodaru.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Zeljko GGMU<3
Thursday, 21.04.2016
22:48

Najpostenije je da se igra peti mec.Odlican mec veceras,Randolf neverovatan,jeste promasio vrlo vazno bacanje na kraju al izato u produzecima skoro sam zavrsio poso.Mogu da hvale Dilejnija koliko hoce ali Rendolf im je najbolji igrac.Sta je fora sa Barcokasovom kosuljom? :D