EL - Darušafaka namučila "Armejce"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 18.10.2018.
20:57
Izvor: Sportske.net

Stigao je moskovski CSKA do treće uzastopne pobede na startu Evrolige, ali je Darušafaka bila mnogo teži zalogaj za ruski tim nego što se to očekivalo.

Epa/Yuri Kochetkov
Epa/Yuri Kochetkov

Povezane vesti

Košarkaši moskovskog CSKA upisali su večeras treću uzastopnu pobedu na startu nove evroligaške sezone.

Nakon Barselone i Makabija, "Armejci" su u drugom meču na domaćem terenu savladali i ekipi Darušafake rezultatom 80:75 (19:17, 12:21, 26:10, 23:27) na otvaranju trećeg kola Evrolige.

Turski sastav bio je pokazao se kao "tvrd orah" na gostovanju u Moskvi, ali je sjajna treća četvrtina ekipe CSKA presudila.

Darušafaka je u prvih dvadeset minuta igre dobrom odbranom zadržala CSKA na 31 postignutom poenu, ali je domaćin u trećem kvartalu istopio zaostatak i na kraju ušao u poslednju deonicu sa devet poena prednosti.

Činilo se nakon furioznog otvaranja poslednje četvrtine da će domaćin slaviti ubedljivu pobedu, ali je turski tim sa -15 stigao do utakmice "na dva poseda", što ipak nije bilo dovoljno da se napravi veliki preokret.

Kori Higins sa 14 (3 sk) i Nikita Kurbanov sa 13 poena (8 sk) bili su najefikasniji u redovima pobedničkog tima. Goste su predvodili Majkl Kid (15 pts, 11 sk) i Stenton Kid (15 pts, 3 sk, 2 as).

U sledećem kolu CSKA gostuje Gran Kanariji, a Darušafaka dočekuje Barselonu.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke