EL - De Kolo MVP, Teo u idealnom timu!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 12.05.2016.
12:45
Izvor: Sportske.net

Svečanom ceremonijom na "Aleksanderplacu" u Berlinu zvanično je otvoren završni turnir Evrolige, a najboljim pojedincima u sezoni na izmaku uručena su zaslužena priznanja.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Šesnaesti put od kada se borba za šampionsku titulu vodi pod okriljem Evrolige, četiri kluba u Berlinu će igrati za zvanje prvaka Evrope.

Završni turnir u nemačkoj prestonici zvanično počinje danas svečanom ceremonijom na "Aleksanderplacu" u Berlinu gde će najboljim pojedincima u sezoni na izmaku biti uručena priznanja.

Evroliga će tradicionalno uručiti priznanja najkorisnijem pojedincu, najperspektivnijem igraču i proglasiti prvu i drugu petorku.

Pre nekoliko dana obelodanjeno je da će nagrada "Zvezda u usponu" pripasti prvotimcu Barselone Aleksu Abrinesu koji je tako nasledio Bogdana Bogdanovića, momka koji je dve godine za redom bivao proglašen za najperspektivnijeg igrača Evrolige.

Prethodnu sezonu obeležili su srpski internacionalci, pa je tako Nemanja Bjelica bio proglašen za najkorisnijeg igrača Evrolige, dok su Miloš Teodosić, Nemanja Bejlica i Boban Marjanović bili uvršteni u idealnu petorku elitnog takmičenja.

Nedelju dana uoči početka fajnal-fora Evrolige saznali smo da idealnu petorku za sezonu 2015/2016 čine: Nando De Kolo (CSKA), Miloš Teodosić (CSKA), Malkom Dilejni (Lokomotiva Kubanj), Jan Veseli (Fenerbahče) i Janis Burusis (Laboral Kuća).

Idealna petorka
Screenshot: You Tube

Njima su na današnjoj ceremoniji uručeni trofeji, a podsećamo da je prvotimac Crvene zvezde Telekom Kvinsi Miler uvršten u drugu petorku elitnog takmičenja.

Pored priznanja igračima koji su uvršteni u najbolju petorku i najperspektivnijem igraču, Evroliga je dodelila trofej Alfonso Ford najboljem strelcu Nandu De Kolou (CSKA) i još jedan trofej namenjen najboljem defanzivcu takmičenja Kajlu Hajnsu (CSKA).

Za naslednika Nemanje Bjelice, najkorisnijeg igrača Evrolige za sezonu 2015/2016 danas je proglašen Nando De Kolo, francuski reprezentativac i prvotimac moskovskog CSKA.

Nando De Kolo
Screenshot: You Tube

Nando De Kolo je na 25 odigranih utakmica u sezoni na izmaku zabeležio nestvarno dobar prosek od 18.9 poena i 4.9 asistencija po meču, a pritom je imao 55.8% za dva i 46.2% uspešnosti u šutu za tri poena.

Polufinalni mečevi fajnal-fora Evrolige na programu su u petak, a kako biste borbu za trofej pratili uz još više strasti preporučujemo vam da sastavite svoj "fantasy" tim što možete učiniti OVDE!

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke