EL - Debakl Bajerna, ASVEL iznenadio Valensiju

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 21.01.2021.
22:44
Izvor: Sportske.net

Težak poraz Trinkijerijevog tima.

EPA-EFE/PHILIPP GUELLAND
EPA-EFE/PHILIPP GUELLAND

Povezane vesti

Košarkaši italijanskog Milana ostvarili su večeras ubedljivu pobedu na svom terenu nad ekipom Bajerna rezultatom 75:51, u okviru 21. kola Evrolige.

Italijanski predstavnik je tokom čitavog meča bio znatno bolji rival, dok Trinkijerijev tim nikako nije nalazio rešenja u napadu, pa je već na poluvremenu bilo 22 poena prednosti za domaće, pri čemu je Bajern u prvih 20 minuta upisao svega 20 poena.

U nastavku je ekipa Milana rutinski zadržala ubedljivu prednost i tako stigla do trinaeste pobede u 20 odigranih mečeva, dok Bajern sada ima učinak 12-9.

Serhio Rodrigez je sa 14 poena bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi, a na drugoj strani to je bio Rejnolds sa 12 poena. Naš Vladimir Lučić bez poena za 20 minuta u igri, upisao je samo tri skoka.

Da ovo veče u potpunosti bude u znaku domaćih ekipa, potrudio se i francuski ASVEL, koji je na svom terenu savladao Valensiju rezultatom 90:77.

Domaći su meč prelomili krajem treće i početkom poslednje četvrtine, serijom 8:0 i do kraja nisu dozvolili gostima da ponovo uhvate priključak.

Hauard je sa 17 poena bio najbolji u pobedničkoj ekipi, a Nikola Kalinić je predvodio Valensiju sa 18, uz tri asistencije i dva skoka. Vanja Marinković je posle oporavka od povrede proveo na terenu nepuna tri minuta, bez poena.

ASVEL-u je ovo sedma pobeda uz 14 poraza, a Valensija sada ima učinak 11-10.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke