EL: Dva lica Panatinaikosa i pobeda u "Večitom derbiju"!

Autor: Nikola Miloradović
petak 09.11.2018.
22:26
Izvor: Sportske.net

U okviru šestog kola Evrolige, u "OAKA Areni" smo gledali veliki derbi Grčke.

EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU
EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

Povezane vesti

Panatinaikos je dočekao Olimpijakos u svojoj dvorani u velikom derbiju, a domaćin je nakon preokreta u trećoj četvrtini slavio sa 93:80.

Prvo poluvreme je u potpunsoti pripalo ekipi Olimpijakosa, koja je na prvi odmor otišla sa dva poena prednosti, do poluvremena su stekli i sedam poena viška.

A onda, nošeni Lekavičijuso i Tanazisom Adetokumbom "Zeleni" prave sjajnu seriju i dolaze do preokreta. Dobili su treći kvartal sa 12 razlike i na poslednji odmor otišli sa pet poena prednost.

Nastavila je prednost Panatinaikosa da raste, Lekavičijus je bio zaista sjajan, na kraju je razlika postala nedostižna za goste iz Pireja, te je prvi "Večiti derbi" grčke košarke u EL ove sezone pripao aktulenom prvaku Grčke.

Najefikasniji upravo Lekavičijus sa 17 poena, ali je interesantno da nije imao nijedan skok, kao ni jednu asistenciju, ukradenu loptu ni blokadu, uz tri izgubljene, pa je sakupio samo šest indeksiranih poena.

Nik Kalates je meč završio sa 14 poena i po sedam skokova i asistencija, 12 poena dodao je Adetokumbo, dok su po 10 upisali Džejms Gist i Met Lodžeski.

U Olimpijakosu usamljeni Printezis sa 26 i Janis Tima sa 17 poena, dvocifren je bio još samo Milutinov sa 11 postignutih poena uz pet skokova.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke