EL - Fener do pobede na mišiće, Bogdan blistao!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 14.10.2016.
21:17
Izvor: Sportske.net

Velikih poteškoća imali su košarkaši Fenerbahčea na startu nove evroligaške sezone ali su na kraju uspeli da savladaju Bamberg u meču koji je obeležila sjajna partija srpskog internacionalca Bogdana Bogdanovića.

fenerbahce.org
fenerbahce.org

Povezane vesti

Više nego uzbudljivo bilo je večeras na otvaranju evroligaške sezone u istanbulskoj "Ulker Areni" gde je vicešampion Evrope ugostio nemački Brose Basket iz Bamberga.

Ekipa našeg Željka Obradovića uspela je da savlada prošlosezonskog učesnika TOP 16 faze rezultatom 67:66 (18:22, 18:11, 17:18, 14:15) ali je Žoc izgubio dosta živaca dok njegovi izabranici nisu overili trijumf u poslednjem minutu susreta.

Fenerbahče je zbog lošeg otvaranja utakmice imao dosta problema ali je i pored toga uspeo da iskontroliše rezultat sve do same završnice u kojoj je Bamberg uhvatio priključak i uveo meč u dramatičnu završnicu.

Poslednji napad na meču imao je gostujući sastav nakon što je Jan Veseli propustio priliku da sa linije penala stavi tačku na trijumf Fenerbahčea. Nikolo Meli imao je šut za pobedu ali nije pogodio pa je istanbulski sastav upisao prvu pobedu u novom formatu Evrolige.

Srpski internacionalac Bogdan Bogdanović bio je najefikasniji pojedinac u pobedničkom timu sa 18 poena (4/5 za dva, 2/4 za tri) i 3 asistencije. Nikola Kalinić nije igrao zbog povrede, a Bogdana su u poenterskom smislu pratili Pero Antić i Jan Veseli sa po 10 poena.

Darijus Miler predvodio je Bamberg sa 17 poena, dok je Nikos Zizis postigao 11 i tome dodao 5 asistencija. Najbolji skakač u redovima gostujućeg tima bio je Nikolo Meli sa 12 uhvaćenih lopti ali mu nije pošlo za rukom da pogotkom u poslednjoj sekundi reši pitanje pobednika.  

Fenerbahče u narednom kolu gostuje Barseloni, Bamberg dočekuje Uniks.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke